Chocolaterie Ledoux in Langemark supportert met tricolore ijsjes: “Het recept is een geheim”

Delfien De Tavernier met een tricolore ijsje een duiveltje in chocolade: “De kwaliteit staat altijd voorop.” (foto TOGH)
Delfien De Tavernier met een tricolore ijsje een duiveltje in chocolade: “De kwaliteit staat altijd voorop.” (foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

De Duivelsgekte bereikt in aanloop naar het EK voetbal stilaan zijn hoogtepunt. Hoedjes, brillen, pruiken, mondmaskers, spiegelhoesjes… Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat in de Belgische driekleur. Ook bij Chocolaterie Ledoux in Langemark doen ze hun duit in het zakje met tricolore ijsjes en pralines.

Het belooft opnieuw prachtig zomerweer te zijn wanneer de Rode Duivels zaterdag hun EK-campagne aftrappen tegen Rusland. Wie zijn innerlijke zelve even wil afkoelen en tegelijk wil tonen achter de nationale ploeg te staan, kan terecht bij Chocolaterie Ledoux in de Boezingestraat voor ijsjes met chocoladeomhulsel in de Belgische driekleur. “We hebben dit zelf uitgevonden”, vertelt chocolatier Delfien De Tavernier (36).

“Voor het lekkere ambachtelijke ijs werken we samen met l’Heritage uit Poperinge, het onderdompelen in de chocolade doen we zelf. Hoe we de ijsjes in zo’n mooie drie kleuren krijgen? Dat is eigenlijk een beetje een geheim. Ik kan alleen zeggen dat we ze drie keer in chocolade onderdompelen. Daar is inderdaad veel werk aan, maar het resultaat mag er zijn.”

De samenwerking met l’Heritage is relatief nieuw. “Sinds een klein jaar bieden we ook ijsjes aan. De mensen kunnen hier komen en hun ijsjes ter plaatse onderdompelen in de verse chocolade die ze willen. De ijsjes worden dus à la minute van hun omhulsel in chocolade voorzien. Vervolgens kun je zelf lekkere versieringen kiezen voor op je frisco en het opsmullen in onze tuin. De tricolore ijsjes worden wel vooraf gemaakt en zijn ook hier te verkrijgen.”

Positieve reacties

Naast ijsjes zijn er ook Duivelse pralines en chocoladezoenen te vinden in de toonbank van Chocolaterie Ledoux. Delfien maakte ook een duiveltje in chocolade. “We hebben een heel assortiment en eventueel kunnen we een pakketje met verschillende producten samenstellen”, vervolgt Delfien. “Hoewel we nog maar pas gestart zijn hiermee en het EK nog moet beginnen, merken we al redelijk wat interesse. Zo heb ik al ijsjes mogen leveren aan enkele tearooms en restaurants in de regio nadat ik een beetje reclame gemaakt had op onze Facebookpagina. Ik krijg veel positieve reacties. Ideaal zou zijn mochten we bijvoorbeeld ook kunnen leveren aan de organisatoren van EK-dorpen in de regio.”

Delfien is getrouwd met Frank Vanderhaeghen. Samen hebben ze drie kindjes: Lauren (8), Brent (7) en Lentel (2,5). “Zij mochten als eerste proeven en waren enthousiast. Het is ook ambachtelijk ijs en ambachtelijke chocolade. Het kwalitatieve staat altijd voorop. Ik vind het ook belangrijk dat we met lokale producenten goed samenwerken en dit is hier wel een mooi voorbeeld van.”

(TG)