“Chloé is een lieve dame van acht jaar oud maar is nog heel energiek en sociaal”

Dany Van Loo

De Krant van West-Vlaanderen gaat elke week op zoek naar een baasje voor een beestje, want niet alle huisdieren vinden gemakkelijk een nieuwe thuis. Deze week gingen we langs bij Dierenasiel Blauw Kruis van de Kust in Oostende. Zij zoeken een thuis voor Chloé.

“Chloé is één van de oudere Staffords die al een hele tijd in ons dierenasiel verblijven”, vertelt voorzitter Fabrice Goffin. “Deze lieve dame is acht jaar oud, maar bezit nog een hele hoop energie voor haar leeftijd. Ze is heel sociaal naar mensen toe en zoekt ook vaak zelf contact. Chloé doet trouwens niets liever dan op haar gemakje een wandeling te maken en uitgebreid te snuffelen. Ze geniet er ongelooflijk van om te zonnebaden in een tuintje.”

“Toegegeven: ze komt wel met een handleiding. Deze mooie dame kwam bij ons terecht via een inbeslagname. Haar huid zag knalrood en bepaalde delen van haar lichaam waren heel erg opgezwollen. Dat was allemaal te wijten aan een allergische reactie die gedurende een lange periode niet werd behandeld. Hier in het asiel hebben wij onmiddellijk ingegrepen en zijn we gestart met hypoallergene voeding. Dankzij een door de dierenarts opgestarte behandeling heeft zij daar nu helemaal geen last meer van, maar de combinatie hiervan met een strikt dieet zal noodzakelijk blijven. Maar het is zo’n lieve meid. Ze verdient echt een nieuw huisje.” (DVL)

Interesse? Mailen kan naar info@hetblauwekruiskust.be