Belgische supporters moeten bier noodgedwongen in de goot gieten

Redactie KW

De vele tientallen wagens die in Rekkem de Franse grens oversteken om vanavond de kwartfinale tussen Wales en België te volgen, worden grondig gecontroleerd.

Zoals aangekondigd heerst er in en rond de Noord-Franse stad Lille 24 uur lang een totaalverbod op het bezit en transport van alcohol. “Elke supportersbus wordt aan de grens met Frankrijk gecontroleerd. En ook auto’s met mensen van wie duidelijk is dat ze op weg zijn naar de match, krijgen controle. Wie alcohol mee heeft, moet die zonder pardon afgeven”, stelt Jean-Christophe Bouvier van de Rijselse veiligheidsdiensten.

Belgische supporters moeten bier noodgedwongen in de goot gieten
© BELGA

En dat het de Franse politie menens is, blijkt uit deze beelden. Flesjes en blikjes bier moeten zonder pardon aan de grens worden uitgegoten. Wie dacht aan de controlepost zijn laatste pintjes soldaat te maken, is er eveneens aan voor de moeite. De maatregel lijkt echter eerder een beetje vreemd, met hypermarktketen Auchan op een paar kilometer voorbij de grens. Daar kunnen de Belgische supporters zonder al te veel moeite een nieuwe lading pils inslaan.

(OV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.