Aan Tafel bij Sara en Kenneth: “Er mag ook gezondigd worden”
Aan Tafel brengt ons deze week bij Sara Sayoud en Kenneth Derous, de uitbaters van de hippe zaak Balthasar in de Sint-Amandstraat. “We krijgen vaak complimentjes en dat doet zeker deugd.”
Sara Sayoud en Kenneth Derous runnen sinds oktober ‘Balthasar’. In deze zaak in de Sint-Amandstraat kan je naar verluidt terecht voor sweets & treats, healthy cuisine en lifestyle. “Nadat ik mijn opleiding verkoop had afgerond, ging ik quasi direct aan de slag als verkoopster bij bakkerij Noé in Sint-Jozef”, vertelt Sara. Dus ik had niet echt ervaring met horeca maar Kenneth wel.”
Bijna alles te koop
“Ik heb tien jaar samen met mijn ouders gewerkt in hun zaak Sweet Bruges, een mooie tea-room, in de Wollestraat. Daar heb ik ervaring opgedaan en veel geleerd. Ze hebben die zaak stopgezet maar mijn moeder werkt nog mee hier bij ons.” Sara en Kenneth wilde altijd al samen een eigen zaak runnen en toen het pand op het einde van de Sint-Amandstraat leeg kwam te staan, grepen ze hun kans.
“We hebben meer locals dan toeristen en de mond-tot-mondreclame doet goed zijn werk”
“We vonden dit wel een mooie locatie en het concept zit eigenlijk ook al een tijdje in ons hoofd. Balthasar is geen gewone horecazaak want bijna alles wat je hier ziet, met uitzondering van de stoelen en tafels, is ook te koop: kadertjes, kussens, allerhande decoratie…”, legt Sara uit. “Wij reizen nogal graag en doen vaak inspiratie op voor de aankleding en het aanbod in onze zaak. Vooral op citytrips, naar bijvoorbeeld Amsterdam, Londen of Parijs, pikken we veel ideetjes op.” Kenneth vult aan: “Het oog wil ook wat is een gezegde dat heel erg van toepassing is in onze zaak. Zowel voor wat de aankleding betreft als hoe onze gerechtjes gepresenteerd worden. Ik kook erg graag maar het mag er dus ook mooi uitzien voor de klant.”
Altijd met een glimlach
“Daarnaast hechten we ook veel belang aan gezonde voeding: op de menukaart vind je dan ook heel wat lekkere smoothies. Maar er mag ook al eens gezondigd worden dus je vindt hier ook allerlei originele wafelbereidingen en andere zoetigheden.”
Kenneth neemt dus de keuken voor zijn rekening terwijl Sara zich ontfermt over de bediening in de zaal. “Dat is de perfecte regeling want Sara staat er echt altijd met de glimlach”, weet Kenneth. “We zijn heel tevreden met hoe de zaken nu lopen”, vult Sara aan.
“We hebben meer lokaal volk dan toeristen en de mond-tot-mondreclame doet goed zijn werk. Ook onze sterke aanwezigheid op Facebook en Instagram lijkt wel aan te slaan en brengt extra volk naar onze zaak. Van jong tot oud… iedereen komt hier over de vloer. En gelukkig dus ook veel mensen die vaak terug komen. Dat bewijst volgens mij dat we goed bezig zijn. We krijgen alleszins vaak complimentjes van onze klanten en dat doet zeker deugd.” (PDV)
Wat is je favoriete plekje? h2>
“We wonen zelf in Sint-Jozef maar zijn natuurlijk veel in onze zaak hier in de binnenstad”, vertelt Sara. “Ik moet eerlijk zeggen dat we om wat te genieten in onze vrije tijd eigenlijk graag eens buiten de stad gaan. Naar Damme bijvoorbeeld, daar is het ook leuk vertoeven. Maar in Brugge doen we graag wel eens een terrasje, bijvoorbeeld in de Bar des Amis op de Eiermarkt. Of bij Nomad op ‘t Zand, daar gaan we ook wel eens. ‘Onze’ eigen straat hier, de Sint-Amandstraat, vind ik trouwens ook wel erg leuk hoor. De laatste jaren kende die een echte boom. Er zijn veel mooie en originele zaken bijgekomen, zoals The Potato Bar; een mooie en originele frituur waar we graag eens binnen springen.” p>
Waarom hou je van Brugge? h2>
“Ik vind Brugge erg romantisch”, zegt Sara. “Het water, de bootjes, de zwanen… het is sprookjesachtig. De vele pleintjes en kleine straatjes maken het erg gezellig. Ik zou écht niet weten waar ik liever zou wonen.” Kenneth vult aan: “Ook ik wil niet weg uit Brugge. Of er dan echt geen minpuntjes zijn? Toch wel, het parkeerbeleid is toch wel erg streng en duur. Veel van onze klanten klagen daarover. Als de mensen denken dat ze ergens niet goed bij zullen geraken, zullen ze vaak ook niet vertrekken en op die manier is dat wel nadelig voor de handel in de binnenstad. De mobiliteit verloopt ook nogal stroef. En de vele wegwerkzaamheden in het centrum waren ook wel moeilijk voor de handelaars.” p>
Wat doe je dit weekend? h2>
“Als horeca-uitbaters kennen wij geen weekend in de traditionele zin van het woord”, zegt Kenneth. “Zaterdag en zondag zijn we geopend en dat zijn dus werkdagen. Onze sluitingsdagen zijn maandag en dinsdag. Dan is het wel tijd om te ontspannen en gaan we vaak iets eten of drinken. En dat doen we wel vaak eens buiten Brugge. Goede vrienden van ons hebben een restaurantje in Damme, de ‘Uilenspiegel’ met name en daar gaan we graag eens langs.” Sara vult aan: “We gaan ook wel eens graag naar het strand. We zijn vaak te vinden in een van de strandbars, vooral in Knokke. En als we een uitstapje maken of een buitenlandse reis ondernemen, doen we wel vaak ervaring op voor in onze zaak.” (PDV) p>
Wat is je lievelingsgerecht? h2>
“Veel van de zaken die in onze zaak op de kaart staan zijn ook gerechten die ik zelf érg graag eet”, zegt Kenneth. “We houden beiden wel van gezonde voeding. Mijn lievelingsgerecht? Dan zou ik gaan voor toast met avocado en zalm. Sarah vult aan: “Ik hou van smoothies, zowel om te drinken als meer uitgebreid in het kader van een maaltijd. Zo vind ik de ‘mango bowl’ heel lekker. Behalve de smoothie ligt er dan ook nog lekker vers fruit. Het is zeker niet zo dat wij altijd enkel maar gezonde zaken eten. We eten ook wel eens een stuk vlees hoor en ik ben ook wel een zoetemondje… Die ‘spreidstand’ vind je ook terug in onze kaart. Hier krijg je dus gezonde gerechtjes én caloriebommetjes.” p>
Wat is je favoriete plekje? h2>
“We wonen zelf in Sint-Jozef maar zijn natuurlijk veel in onze zaak hier in de binnenstad”, vertelt Sara. “Ik moet eerlijk zeggen dat we om wat te genieten in onze vrije tijd eigenlijk graag eens buiten de stad gaan. Naar Damme bijvoorbeeld, daar is het ook leuk vertoeven. Maar in Brugge doen we graag wel eens een terrasje, bijvoorbeeld in de Bar des Amis op de Eiermarkt. Of bij Nomad op ‘t Zand, daar gaan we ook wel eens. ‘Onze’ eigen straat hier, de Sint-Amandstraat, vind ik trouwens ook wel erg leuk hoor. De laatste jaren kende die een echte boom. Er zijn veel mooie en originele zaken bijgekomen, zoals The Potato Bar; een mooie en originele frituur waar we graag eens binnen springen.” p>
Waarom hou je van Brugge? h2>
“Ik vind Brugge erg romantisch”, zegt Sara. “Het water, de bootjes, de zwanen… het is sprookjesachtig. De vele pleintjes en kleine straatjes maken het erg gezellig. Ik zou écht niet weten waar ik liever zou wonen.” Kenneth vult aan: “Ook ik wil niet weg uit Brugge. Of er dan echt geen minpuntjes zijn? Toch wel, het parkeerbeleid is toch wel erg streng en duur. Veel van onze klanten klagen daarover. Als de mensen denken dat ze ergens niet goed bij zullen geraken, zullen ze vaak ook niet vertrekken en op die manier is dat wel nadelig voor de handel in de binnenstad. De mobiliteit verloopt ook nogal stroef. En de vele wegwerkzaamheden in het centrum waren ook wel moeilijk voor de handelaars.” p>
Wat doe je dit weekend? h2>
“Als horeca-uitbaters kennen wij geen weekend in de traditionele zin van het woord”, zegt Kenneth. “Zaterdag en zondag zijn we geopend en dat zijn dus werkdagen. Onze sluitingsdagen zijn maandag en dinsdag. Dan is het wel tijd om te ontspannen en gaan we vaak iets eten of drinken. En dat doen we wel vaak eens buiten Brugge. Goede vrienden van ons hebben een restaurantje in Damme, de ‘Uilenspiegel’ met name en daar gaan we graag eens langs.” Sara vult aan: “We gaan ook wel eens graag naar het strand. We zijn vaak te vinden in een van de strandbars, vooral in Knokke. En als we een uitstapje maken of een buitenlandse reis ondernemen, doen we wel vaak ervaring op voor in onze zaak.” (PDV) p>
Wat is je lievelingsgerecht? h2>
“Veel van de zaken die in onze zaak op de kaart staan zijn ook gerechten die ik zelf érg graag eet”, zegt Kenneth. “We houden beiden wel van gezonde voeding. Mijn lievelingsgerecht? Dan zou ik gaan voor toast met avocado en zalm. Sarah vult aan: “Ik hou van smoothies, zowel om te drinken als meer uitgebreid in het kader van een maaltijd. Zo vind ik de ‘mango bowl’ heel lekker. Behalve de smoothie ligt er dan ook nog lekker vers fruit. Het is zeker niet zo dat wij altijd enkel maar gezonde zaken eten. We eten ook wel eens een stuk vlees hoor en ik ben ook wel een zoetemondje… Die ‘spreidstand’ vind je ook terug in onze kaart. Hier krijg je dus gezonde gerechtjes én caloriebommetjes.” p>
Wat is je favoriete plekje? h2>
“We wonen zelf in Sint-Jozef maar zijn natuurlijk veel in onze zaak hier in de binnenstad”, vertelt Sara. “Ik moet eerlijk zeggen dat we om wat te genieten in onze vrije tijd eigenlijk graag eens buiten de stad gaan. Naar Damme bijvoorbeeld, daar is het ook leuk vertoeven. Maar in Brugge doen we graag wel eens een terrasje, bijvoorbeeld in de Bar des Amis op de Eiermarkt. Of bij Nomad op ‘t Zand, daar gaan we ook wel eens. ‘Onze’ eigen straat hier, de Sint-Amandstraat, vind ik trouwens ook wel erg leuk hoor. De laatste jaren kende die een echte boom. Er zijn veel mooie en originele zaken bijgekomen, zoals The Potato Bar; een mooie en originele frituur waar we graag eens binnen springen.” p>
Waarom hou je van Brugge? h2>
“Ik vind Brugge erg romantisch”, zegt Sara. “Het water, de bootjes, de zwanen… het is sprookjesachtig. De vele pleintjes en kleine straatjes maken het erg gezellig. Ik zou écht niet weten waar ik liever zou wonen.” Kenneth vult aan: “Ook ik wil niet weg uit Brugge. Of er dan echt geen minpuntjes zijn? Toch wel, het parkeerbeleid is toch wel erg streng en duur. Veel van onze klanten klagen daarover. Als de mensen denken dat ze ergens niet goed bij zullen geraken, zullen ze vaak ook niet vertrekken en op die manier is dat wel nadelig voor de handel in de binnenstad. De mobiliteit verloopt ook nogal stroef. En de vele wegwerkzaamheden in het centrum waren ook wel moeilijk voor de handelaars.” p>
Wat doe je dit weekend? h2>
“Als horeca-uitbaters kennen wij geen weekend in de traditionele zin van het woord”, zegt Kenneth. “Zaterdag en zondag zijn we geopend en dat zijn dus werkdagen. Onze sluitingsdagen zijn maandag en dinsdag. Dan is het wel tijd om te ontspannen en gaan we vaak iets eten of drinken. En dat doen we wel vaak eens buiten Brugge. Goede vrienden van ons hebben een restaurantje in Damme, de ‘Uilenspiegel’ met name en daar gaan we graag eens langs.” Sara vult aan: “We gaan ook wel eens graag naar het strand. We zijn vaak te vinden in een van de strandbars, vooral in Knokke. En als we een uitstapje maken of een buitenlandse reis ondernemen, doen we wel vaak ervaring op voor in onze zaak.” (PDV) p>
Wat is je lievelingsgerecht? h2>
“Veel van de zaken die in onze zaak op de kaart staan zijn ook gerechten die ik zelf érg graag eet”, zegt Kenneth. “We houden beiden wel van gezonde voeding. Mijn lievelingsgerecht? Dan zou ik gaan voor toast met avocado en zalm. Sarah vult aan: “Ik hou van smoothies, zowel om te drinken als meer uitgebreid in het kader van een maaltijd. Zo vind ik de ‘mango bowl’ heel lekker. Behalve de smoothie ligt er dan ook nog lekker vers fruit. Het is zeker niet zo dat wij altijd enkel maar gezonde zaken eten. We eten ook wel eens een stuk vlees hoor en ik ben ook wel een zoetemondje… Die ‘spreidstand’ vind je ook terug in onze kaart. Hier krijg je dus gezonde gerechtjes én caloriebommetjes.” p>
Wat is je favoriete plekje? h2>
“We wonen zelf in Sint-Jozef maar zijn natuurlijk veel in onze zaak hier in de binnenstad”, vertelt Sara. “Ik moet eerlijk zeggen dat we om wat te genieten in onze vrije tijd eigenlijk graag eens buiten de stad gaan. Naar Damme bijvoorbeeld, daar is het ook leuk vertoeven. Maar in Brugge doen we graag wel eens een terrasje, bijvoorbeeld in de Bar des Amis op de Eiermarkt. Of bij Nomad op ‘t Zand, daar gaan we ook wel eens. ‘Onze’ eigen straat hier, de Sint-Amandstraat, vind ik trouwens ook wel erg leuk hoor. De laatste jaren kende die een echte boom. Er zijn veel mooie en originele zaken bijgekomen, zoals The Potato Bar; een mooie en originele frituur waar we graag eens binnen springen.” p>
Waarom hou je van Brugge? h2>
“Ik vind Brugge erg romantisch”, zegt Sara. “Het water, de bootjes, de zwanen… het is sprookjesachtig. De vele pleintjes en kleine straatjes maken het erg gezellig. Ik zou écht niet weten waar ik liever zou wonen.” Kenneth vult aan: “Ook ik wil niet weg uit Brugge. Of er dan echt geen minpuntjes zijn? Toch wel, het parkeerbeleid is toch wel erg streng en duur. Veel van onze klanten klagen daarover. Als de mensen denken dat ze ergens niet goed bij zullen geraken, zullen ze vaak ook niet vertrekken en op die manier is dat wel nadelig voor de handel in de binnenstad. De mobiliteit verloopt ook nogal stroef. En de vele wegwerkzaamheden in het centrum waren ook wel moeilijk voor de handelaars.” p>
Wat doe je dit weekend? h2>
“Als horeca-uitbaters kennen wij geen weekend in de traditionele zin van het woord”, zegt Kenneth. “Zaterdag en zondag zijn we geopend en dat zijn dus werkdagen. Onze sluitingsdagen zijn maandag en dinsdag. Dan is het wel tijd om te ontspannen en gaan we vaak iets eten of drinken. En dat doen we wel vaak eens buiten Brugge. Goede vrienden van ons hebben een restaurantje in Damme, de ‘Uilenspiegel’ met name en daar gaan we graag eens langs.” Sara vult aan: “We gaan ook wel eens graag naar het strand. We zijn vaak te vinden in een van de strandbars, vooral in Knokke. En als we een uitstapje maken of een buitenlandse reis ondernemen, doen we wel vaak ervaring op voor in onze zaak.” (PDV) p>
Aan tafel
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier