14.000 vlammetjes te koop voor de Warmste Week

Op de foto herkennen we van: Anita Vanhoutte, Catherine Bodequin, Bert Meersman, Stefaan Keirsbulck, Michaël Van Bossele, Claudine Duthoo, Kaat Boudry, Chantal Deltour, Johan Beels en Christ Planckaert. (foto BRU) © BR1 BRU
Redactie KW

Van 18 tot en met 24 december vindt een nieuwe editie plaats van de Warmste Week. Ook Groep Ubuntu verleent dit jaar opnieuw zijn medewerking aan dit initiatief en slaat daarvoor de handen in elkaar met de gemeente Kuurne en vzw Kada. Wie de actie wil steunen kan een vlammetje kopen voor de prijs van 2,50 euro. In totaal zijn er 14.000 vlammetjes gemaakt, voor elke Kuurnenaar één, met ander woorden.

Het keramiekatelier van Groep Ubuntu in Kuurne draait al enkele maanden op volle toeren om te kunnen voldoen aan de vraag van 14.000 vlammetjes die zullen aangeboden worden in aanloop van de Warmste Week, een idee dat werd bedacht door Kaat Boudry. “Ieder jaar doet de Regenboog mee aan een actie ten voordele van de Warmste Week”, vertelt Catherine Bodequin van Groep Ubuntu. “Onze cliënten – mensen met een beperking zijn immers fier iets te kunnen betekenen voor een ander. Dit jaar kwam Kaat van vzw Kada, een ex-collega van Regenboog, af met het idee om het symbool van de Warmste Week te vervaardigen in klei. Meteen gingen we aan de slag met dit idee en keken hoe we dit praktisch konden gaan uitvoeren. Naast de gemeente Kuurne, gingen ook tal van fietsenmakers in op onze vraag, gezien we voor de basis van ons vlammetje in klei fietsspaken nodig hadden.”

Wie een vlammetje wenst te kopen kan dit op heel wat plekken doen in Kuurne. Vanaf deze week worden de vlammetjes onder meer aangeboden in de bibliotheek, de vrijetijdsdienst, de sportdienst, de Kameel met Vier Bulten, De Drie Wijzen en bij diverse deelnemende handelaars. Wie een vlammetje aankoopt krijgt een bewijs waarmee je vanaf 18 december je vlam kan gaan afhalen. “Het maken van de vlammetjes gebeurt volledig ambachtelijk”, verduidelijkt Bert Meersman. “Zowel de klei in vlammetjesmotief rollen, uitduwen, schilderen, tot het knippen, schuren, wassen en verlijmen van de spaken. Het was alvast een fijn moment om te zien dat iedereen er plezier in had en we samen al bijna het totaal van 14.000 vlammetjes hebben gerealiseerd.” Op zaterdag 18 december worden alle verkochte vlammetjes op de Teletubbieberg geplaatst in de Groene Long, wat ongetwijfeld een mooi schouwspel zal opleveren. (BRU)