Nieuw team treedt aan op installatievergadering in Veurne

© MVQ
Redactie KW

In Veurne verliep de officiële installatievergadering, het startmoment van de nieuwe bestuursperiode, vlot volgens het strakke draaiboek. Zowel de ‘anciens’ als de nieuwe garde gemeenteraadsleden legden de eed af en werden daarbij gesteund door talrijk opgekomen familieleden en sympathisanten.

Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) legde al eerder de eed af bij gouverneur Decaluwé en voert nu zijn nieuwe team aan, waar toch een aantal nieuwe gezichten opduiken. Naast Anne Dequidt (CD&V), die de eed aflegde als eerste schepen, deed ook Pascal Sticker (Veurne Plus) dat als tweede schepen, Jan Verfaillie (CD&V) als derde schepen, Celine Mouton (Veurne Plus) als vierde schepen en Guido Hoste (CD&V) legde op zijn 75ste de eed af als nieuwe vijfde schepen.

Voorzitter van de gemeenteraad Jef Goens maakte plaats voor Lies Dezeure als voorzitter (beiden CD&V), maar blijft zetelen in de gemeenteraad. Voormalig OCMW-voorzitter Anja Pilet (CD&V) legde ook de eed af als gemeenteraadslid. Voor Veurne Plus kunnen Elise Sticker en Jean-Pierre Vantielcke niet zetelen omwille van familiebanden en zij worden ambtshalve vervangen door Anneke Soenen en Elke De Preter. Ook Jonas Bel en nieuwkomer Michèle Note (Veurne-Plus) legde de eed af.

Bij Inspraak neemt Mario Haelewyck ontslag en de kandidaten Alain Vanscheeuwyck en Marie Maes nemen het mandaat niet op, waardoor Jasper Vandewalle het ambt krijgt. Voor Inspraak legden Jasper en Stijn Hommez de eed af. Voor N-VA blijven Marieke Stubbe, Wouter Vanlouwe, Dirk Kesteloot, Matthijs Dekeyser en Katrien Rabaey op post. Zij legden de eed af naast nieuwkomer Philippe Cochez.

Voorzitter van de CD&V-fractie wordt Jef Goens, bij Inspraak is dat Stijn Hommez, bij N-VA Marieke Stubbe en bij Veurne Plus Jonas Bel.

Als leden van de politieraad werden Anne Dequidt, Jef Goens, Stijn Hommez, Dirk Kesteloot, Michèle Note, Anneke Soenen, Pascal Sticker, Wouter Vanlouwe en Jan Verfaillie verkozen.

De leden voor de Raad van Maatschappelijk Welzijn zijn dezelfde mensen als die van de gemeenteraad, net als de voorzitter. Het Vast Bureau wordt samengesteld met de burgemeester als voorzitter en de schepenen als leden. Guido Hoste legde de eed af als voorzitter van het Bijzonder Comité voor de sociale dienst en tot slot werden ook de leden van het Bijzonder Comité voor de sociale dienst verkozen. Dat werden Jonas Bel, Annick Benteyn, Kurt Danneel, Bart Goudeseune, LutVanholme en Isabelle Verlodt.

(MVQ)