N-VA Kortrijk brengt stukje Barcelona naar Veemarkt

N-VA Kortrijk heeft grootse plannen voor de Veemarkt: naar analogie met Barcelona en Berlijn wil de partij een overdekte hal plaatsen. © GF/N-VA Kortrijk
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

N-VA Kortrijk heeft toekomstplannen met de Veemarkt. Ze willen die volledig vernieuwen en versterken met een nieuwe, overdekte ‘Groeninghe Hal’. Het moet een impuls geven aan handel, horeca en toerisme.

Na het lanceren van het voorstel de fontein op het Schouwburgplein weg te halen en er een ‘speaker’s corner’ te installeren, wordt nu het voorstel gelanceerd een overdekte hal te installeren op de Veemarkt. De Kortrijkse N-VA spiegelt zich aan De Hallen in Amsterdam, de Mercat in Barcelona en de Halle in Berlijn. “Allemaal zeer succesvol. Die foodhalls zijn uniek en brengen volk en gezelligheid mee”, duidt schepen van Economie Rudolf Scherpereel.

“Er is ruimte voor een ‘Groeninghe Hal’, een overdekte, permanente en multifunctionele constructie: transparant, kleinschalig en modulair zodat we kunnen groeien. We willen het transparant houden om de architectuur van de omgeving niet te storen en de Veemarkt zichtbaar moet blijven. De horeca is vragende partij. Het zal de stad een serieuze boost geven.”

“Het zal de stad een serieuze boost geven” – Rudolf Scherpereel

Axel Ronse, Kelly Detavernier, Rudolf Scherpereel, Peter Sustronck en Steven Lecluyse van N-VA Kortrijk.
Axel Ronse, Kelly Detavernier, Rudolf Scherpereel, Peter Sustronck en Steven Lecluyse van N-VA Kortrijk.© GF

“De hal zal dagelijks kunnen gebruikt worden om te eten, te drinken, te proeven van lokale producten of te keuvelen of te flaneren. Een combinatie van horeca en lokale handel, gastronomie, beleving en een hal die sfeer schept“, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Axel Ronse. “Het toerisme kan hier een grote rol spelen. Wij moeten niet onderdoen voor grote steden”, vult schepen van financiën Kelly Detavernier aan. “De plannen zijn nog niet concreet, maar we zijn van plan op het zelfde moment de Veemarkt te vernieuwen, inclusief de ondergrond.”

(Peter Van Herzeele/GF)