“Hopen op een uitnodiging om mee te besturen”: Vooruit groeit lichtjes in Kortrijk

Lijsttrekker Maxim Veys is trots op zijn partij. © KDS
Jules Fremaut

Met 16,6 procent zet Vooruit een solide resultaat neer in Kortrijk. Het groeit 2,2 procent in vergelijking met de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en kan zo twee nieuwe gezichten lanceren in de gemeenteraad. “Nu is het voor ons hopen op een uitnodiging van Ruth Vandenberghe om Kortrijk ook de komende zes jaar veilig, betaalbaar en zorgzaam te maken”, zegt lijsttrekker Maxim Veys.

Met 16,6 procent blijft Vooruit stevig op de kaart staan in Kortrijk. De partij groeit 2,2 procent in vergelijking met de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en kan zo met Billy Buyse en Joost Bonte twee nieuwe gezichten lanceren in de gemeenteraad. Ook schepenen Axel Weydts en Philippe De Coene zijn herverkozen, net als lijsttrekker Maxim Veys, Nawal Maghroud en Tine Soens. De huidige schepen van Jeugd Bert Herrewyn valt uit de gemeenteraad.

“We zetten als partij een collectief zeer sterk resultaat neer. Alle kandidaten halen een pak stemmen, wat betekent dat ze ook campagne voor elkaar hebben gevoerd. Dat maakte me trots,” zegt lijsttrekker Maxim Veys, die zelf de vierde populairste politicus is van Kortrijk.

Klaar om mee te besturen

“Ik heb Ruth Vandenberghe al proficiat gestuurd. Nu is het voor ons hopen op een uitnodiging om Kortrijk ook de komende zes jaar veilig, betaalbaar en zorgzaam te maken,” vervolgt Veys. Stemmenkampioen Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk) lijkt te opteren voor één partij, dus wordt het N-VA of Vooruit. “Ik zal er alles aan doen om mee te besturen,” sprak Veys de militanten toe tijdens zijn speech. Wat het wordt, zal de komende weken moeten blijken.

Lees meer over: