Charlotte Debeuf (N-VA) geeft zitje door in Kuurnse gemeenteraad

Kirsten Coucke (links) vervangt Charlotte Debeuf in de gemeenteraad van Kuurne. © GF
Olaf Verhaeghe

Charlotte Debeuf zetelt sinds de verkiezingen van 2012 namens N-VA Kuurne in de gemeenteraad van de ezelsgemeente. Donderdag liet de partij weten dat ze haar mandaat doorgeeft aan Kirsten Coucke. “Ik wens Kirsten en de hele N-VA-ploeg veel succes verder”, zegt Charlotte.

“Ik ben sinds vorig jaar aan de slag als zelfstandig HR consultant bij diverse bedrijven”, verduidelijkt Charlotte Debeuf haar keuze. “Omdat ik die rol telkens zo neutraal mogelijk wil invullen, kan ik mijn professionele activiteiten nog moeilijk combineren met mijn taak als raadslid.” De 33-jarige Kuurnse geeft daarom haar mandaat door aan Kirsten Coucke. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Kirsten zich ten volle zal inzetten. Ik wens haar en de voltallige N-VA-ploeg in Kuurne dan ook alle succes toe.”

Kirsten Coucke zetelt momenteel in de OCMW-raad namens de Kuurnse N-VA. De 51-jarige leerkrachte is gehuwd met Gerry Desmet en woont in de Populierenlaan. Ze is moeder van drie kinderen en pleegmama van een pleegdochter. “Haar kennis en sociaal engagement wil ze nu ook gebruiken en inzetten binnen de Kuurnse gemeenteraad”, stelt fractieleider Jeroen Dujardin.

Begin 2015 liet Charlotte Debeuf zich al even tijdelijk vervangen naar aanleiding van de geboorte van haar tweede kindje. Toen zetelde opvolger Tom Schietgat enkele maanden in de Kuurnse gemeenteraad.