Yves Lampaert: “Tegen de Fransen wordt het niet evident”

© BELGA
© BELGA
Yves Lampaert

Ik denk dat de finale er voor de Rode Duivels wel inzit, maar tegen de Fransen zal het moeilijk worden. Wij hebben een degelijke verdediging, maar als je een aanval met Mbappé, Griezmann en Benzema kan opstellen, wordt het niet evident voor ons. Vergeet ook niet dat enkele van onze sterkhouders op de sukkel zijn. Daardoor zal het moeilijk worden.

Eden Hazard is toch een vraagteken. En nu is er die lelijke blessure van Kevin De Bruyne. Ik zat vorige week zaterdag in ons hotel in de Sierra Nevada voor het televisiescherm naar de finale van de Champions League tussen Chelsea en Manchester City te kijken toen het gebeurde. Dat was geen mooi contact, hé. Twee breuken, dat is niet om mee te lachen. Met zo’n masker kunnen ze al veel, maar voor mij is het een grote vraag in welke mate hem dit zal belemmeren.

Als je een aanval met Mbappé, Griezmann en Benzema kan opstellen…

Het was trouwens leuk om met enkele ploegmaats, verzorgers en mecaniciens naar de match te kijken op hoogtestage in de Sierra Nevada. Hopelijk kunnen we straks weer met een iets grotere groep voor een groot scherm plaatsnemen om voor onze voetballers te supporteren.

Drie jaar geleden, tijdens het WK in Rusland, maakte ik het zelf één keer live mee. In mijn thuisstad Ingelmunster, waar ik na mijn Belgische titel op de weg gehuldigd werd. Maar de fanatiekste van ons team ben ik niet. Dat is ongetwijfeld verzorger Kevin Verstaen, ook een grote supporter van Zulte Waregem en een voetbalkenner. Tim Declercq is ook iemand die zich fanatiek in zo’n match kan inleven. En vooral: hij kent zo goed als alle clubliedjes uit zijn hoofd. ( lacht )

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.