Vies van een parkeerautomaat of openbare wc-bril? Deze Brugse studenten hebben de oplossing

We herkennen van links naar rechts Lorena Qufay, Océane Hulpiau, Wouter Postelmans en Iris Vandepopuliere.© BC
We herkennen van links naar rechts Lorena Qufay, Océane Hulpiau, Wouter Postelmans en Iris Vandepopuliere.© BC
Bieke Cobbaert

Ben jij vies van onhygiënische knoppen op een parkeerautomaat? En zit jij ook liever niet op een wc-bril in een openbaar toilet? Dan is de C-Touch misschien wel iets voor jou. Vier studenten KMO-management uit Brugge ontwikkelden een contactloze coronasleutel die uiterst geschikt is in deze tijden.

De C-Touch is een handige sleutel die je kan gebruiken om deuren te openen, knoppen in te drukken, de wc-bril naar omhoog te doen, vuilnisbakken te openen, printers op het werk te bedienen en nog zoveel meer. Deze multifunctionele sleutel werd op de markt gebracht door Lorena Qufay uit Eeklo, Océane Hulpiau uit Geraardsbergen, Wouter Postelmans uit Mariakerke bij Gent en Iris Vandepopuliere uit Brugge. “Wij zijn alle vier student KMO-management aan de Arteveldehogeschool in Gent. Voor onze bachelorproef moeten we een bedrijf opstarten en runnen. Wij kozen om een handige, hygiënische sleutel om de markt te brengen en we doopten zowel die sleutel als ons bedrijfje met webshop, C-Touch”, begint Iris uit Brugge.

“Onhygiënische knoppen van een parkingautomaat of eender wel apparaat indrukken, niemand is er fan van in deze coronatijden. Onze C-Touch is dan ook helemaal up-to-date voor de tijd waarin we leven. Zo heb je altijd een handige, hygiënische sleutel bij waarmee je je snel en gemakkelijk kunt verhelpen.”

Op TikTok

Zelf leerden de studenten dit sleutelconcept kennen via TikTok, de socialemedia-app waarmee je korte muziekvideo’s mee kunt maken en delen. “In de Verenigde Staten is een dergelijke sleutel al helemaal ingeburgerd. Wij wilden het concept nu naar België halen. Voor ons was het belangrijk dat onze sleutel vervaardigd werd uit een duurzaam materiaal. Daarom kozen we voor hout.”

Duurzaam én Belgisch

Je hangt de C-Touch gewoon aan je sleutelbos. Dit handige ding kost slechts 6 euro.

“Het unieke aan ons product is dat je de sleutel kan laten personaliseren en dat kost je slechts een euro meer. Bovendien is ons product niet alleen duurzaam, maar ook volledig Belgisch”, besluit Iris Vandepopuliere.

Meer info: www.c-touch.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.