Stakingspiket sluit logistiek centrum van Telenet af in Roeselare

Redactie KW

Voor dag en dauw werd er een stakingspiket opgetrokken aan het logistiek centrum van Telenet voor West-Vlaanderen in Roeselare. “Het is de bedoeling dat er hier vandaag niemand doorkomt”, vertelt Jan Braeckevelt. “We zijn akkoord dat er bespaard moet worden, maar dan wel voor iedereen gelijk.”

“Ik kan wel 50 redenen opnoemen waarom we hier bij Telenet mee staken”, vertelt Jan Braeckevelt, technicus op de baan bij het bedrijf. “Voornamelijk de indexsprong zorgt voor een dubbel gevoel. Het geld wordt genomen van de werkmens, maar de superrijken blijven buiten schot, aan hen wordt niet geraakt. Daarnaast zien wij hoe aandelen op de beurs aan grote bedragen worden verkocht en hoe weinig er daarvan terugvloeit naar de werknemers.”

“We zijn akkoord dat er bespaard moet worden, maar dan voor iedereen gelijk en niet alleen voor de werkende mens. Ik heb een zoontje en ik ben bang dat naast het feit dat ik tot aan mijn 67 zal moeten werken uiteindelijk, hij niet eens aan werk zal geraken. Na de betoging van 6 november is dit een volgend signaal, gevolgd door de grote staking op 15 december. Het is nu dat we ons moeten laten horen”, aldus Jan nog.

(TD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.