Sportoase heropent brasserie met Foodmakerconcept: “Gezonde voeding staat centraal”

Centrummanager Lien Poot in de brasserie van Sportoase. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Net voor de start van de paasvakantie opent de brasserie van Sportoase in Roeselare opnieuw de deuren. Een nieuwe zelfstandig eigenaar is er nog niet, maar het team van Sportoase biedt in de heropgefriste brasserie een Foodmakerconcept aan. “Heel wat zwemmers en sporters die hier over de vloer kwamen, vonden het erg jammer dat er niets meer was. Vanaf zaterdag kan men hier terug genieten van gezonde voeding en sapjes, maar ook een biertje kan hier terug gedronken worden”, aldus centrummanager Lien Poot.

Nadat de vorige uitbaters in september 2023 beslisten te stoppen met het uitbaten van de brasserie van Sportoase, stond de grote ruimte nabij het zwembad op de site Schiervelde leeg. “Heel wat zwemmers, maar ook andere sporters die hier over de vloer komen, vonden het erg jammer dat er niets meer was. De zoektocht naar een nieuwe zelfstandig uitbater is volop aan de gang, maar voorlopig hebben we nog niemand gevonden. We willen geïnteresseerden tonen dat je er hier echt iets mooi kan van maken en beslissen daarom om met ons Sportoase-team zelf tijdelijk de brasserie uit te baten”, aldus centrummanager Lien Poot.

Opfrissingsbeurt

De horecazaak kreeg de voorbije periode een serieuze opfrissingsbeurt. Aan een van de muren werd een erg opvallende tekening aangebracht en wie binnenkomt, merkt ook onmiddellijk een groot koelelement op. “We lanceren hier een Foodmakerconcept waarbij gezonde voeding centraal staat. Klanten bedienen zichzelf en vinden op het koeleiland onder andere salades, wraps, pasta’s en gezonde sapjes.” Wie toch liever een pintje drinkt, kan dat vragen aan een van de medewerkers die achter de toog van de brasserie te vinden zullen zijn. “Kinderen die graag hun verjaardag vieren in Sportoase kunnen smullen van American Cookies.” Het is de bedoeling dat de toekomstige uitbater ook met hetzelfde concept uitpakt. “Wie interesse toont, kan erg snel opstarten.”

Evenementen

Brasserie Foodmaker is al zeker open tot en met de zomervakantie en dat 7 op 7. Op weekdagen is de horecazaak open van 10 tot 22 uur, in het weekend van 8.30 tot 19 uur. “We mikken niet alleen op de schoolvakanties, maar verwachten ook veel volk in de brasserie tijdens evenementen. Zo organiseren we op 15 en 16 juni een grote sporthappening buiten waarbij we onze verschillende groepslessen in de kijker zetten. Tijdens het Hemelvaartweekend palmen verschillende springkastelen het zwembad in.” Wie vrijdag de brasserie vanaf 17 uur bezoekt, wordt getrakteerd op een hapje en een drankje. Zaterdag opent de horecazaak officieel de deuren.

Vol ambitie na moeilijke weken

Ondanks enkele moeilijke weken kijkt men bij Sportoase vol ambitie uit naar de toekomst. “De inbraak van enkele weken was een serieuze domper”, geeft Lien toe. Sinds begin deze week is het zwembad terug helemaal open. “Het recreatiebad bleef het langst gesloten. Dat hebben we moeten leegpompen doordat er glas in lag na de inbraak. Het bad kreeg inmiddels een opknapbeurt. We zijn vooral blij om te zien dat er na de heropening opnieuw heel wat mensen over de vloer kwamen. Om te zwemmen, maar ook voor onze verschillende groepslessen die we inmiddels hebben uitgebreid naar 36.” In Sportoase kan men naast zwemmen onder andere ook boksen en spinnen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier