Sportoase opnieuw gedeeltelijk open na inbraak, recreatief bad blijft nog tijdje gesloten

De daders hadden zich via de achterzijde een toegang tot het zwembad verschaft door een glazen venster kapot te slaan. © Stefaan Beel
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

In de nacht van zondag op maandag hielden inbrekers lelijk huis in het zwembad Sportoase in Roeselare. De dieven gingen aan de haal met een geringe buit, maar de schade in het zwembad is erg groot. Dinsdagnamiddag kon het sportbad alweer open, maar het recreatieve gedeelte blijft nog zeker tot en met het weekend gesloten.

Medewerkers van Sportoase stelden maandagochtend bij aankomst vast dat er ingebroken was. De daders hadden zich via de achterzijde een toegang tot het zwembad verschaft door een glazen venster kapot te slaan. “Nadien hebben ze zich een doorgang gezocht richting onze administratie. We zijn het slachtoffer van een erg drieste inbraak. Zowel deuren als wanden werden kapot gemaakt”, aldus Michaël Schouwaerts van Sportoase.

De dieven gingen op zoek naar twee kluizen. Zowel een grote als een kleine kluis werden met inbrekersmateriaal losgemaakt. “De inbrekers moeten met veel geweest zijn, want het een serieuze opdracht om dat werk te verrichten. Ze namen een erg groot risico voor maar een erg kleine buit. In onze kluizen ligt er nauwelijks geld. De meeste zwemmers betalen ook elektronisch.”

Sporenonderzoek

Van de daders is momenteel geen spoor. Politie en parket werden inmiddels op de hoogte gebracht van het voorval. Maandagochtend werd er een sporenonderzoek uitgevoerd. De twee kluizen werden inmiddels buiten, langs de achterkant van Sportoase, teruggevonden.

Bij Sportoase zit men vooral verveeld met de schade die de inbrekers aanrichtten. “Die is aanzienlijk. De medewerkers zijn maandagochtend onmiddellijk begonnen met herstellingswerken en het opruimen van de schade die de inbrekers aanbrachten.”

Via sociale media werden zwemmers en gebruikers van de fitness op de grote gebracht van de tijdelijke sluiting. Voor de inkom van de sportaccommodatie werd met een lint duidelijk aangegeven dat Sportoase voor even gesloten is. “Maar we stellen alles in het werk om zo snel mogelijk de deuren te heropenen. De fitness zal misschien vandaag al terug beschikbaar zijn, voor het zwembad is het momenteel nog koffiedik kijken.”

Schepen van Sport Piet Delrue (Lokaal Liberaal) is op de hoogte van het voorval. “Sportoase heeft onmiddellijk alles in het werk gesteld om de scholen die normaal maandag zouden komen zwemmen op de hoogte te brengen. Dit is een erg spijtige zaak.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier