Ondanks coronabesmetting probeert chocolatier zijn chocolade in Sinterklaasperiode bij klanten te brengen

© (Foto SB)
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Doordat quasi het ganse gezin besmet is met het coronavirus, is chocolaterie ’t Karakske momenteel gesloten. Een serieuze streep door de rekening van chocolatier Geert Nemegeer die normaal gezien rond de Sinterklaasperiode één van de drukste periodes van het jaar beleeft. “Maar we doen er alles aan om toch de chocolade bij de klanten te krijgen al beseffen we maar al te goed dat het een paar korte nachtjes worden.”

De periode rond Sinterklaas en die rond Pasen zijn normaal gezien de drukste voor chocolatier Geert Nemegeer van ’t Karakske in Beveren. De voorbije weken werden voldoende grondstoffen ingeslagen met het oog op de vele Sinterklaasfiguren die de komende dagen en weken over de toonbank gaan. Eind vorige week werd Geert echter ziek. Het verdict was al snel duidelijk. Ook hier had het coronavirus toegeslagen. Al snel bleek dat ook zijn vrouw het coronavirus te pakken had. “Sinds maandag is onze winkel gesloten en dat tot volgende week dinsdag. Ik was vooral het voorbije weekend erg ziek, maar zowel mijn vrouw Patricia als ik voelen ons nu terug ok.”

Hoewel de winkel nu nog een viertal dagen gesloten is, zijn de chocolatiers druk in de week. Geert nam begin deze week al contact op met FAVV. “Naar voedselveiligheid is er geen probleem. Het coronavirus kan niet doorgegeven worden via de chocolade. De twee weekends die er aan komen zijn ieder jaar superdruk. Bij vele families komt de Sint langs. We kregen dan ook heel wat bestellingen binnen.” Geert belde begin deze week alle klanten op met de vraag of het mogelijk was om hun bestelling met hun weekje op te schuiven. “Bij vele bestellingen lukte dat, andere mensen hadden natuurlijk komend weekend een Sinterklaasfeestje gepland. We zochten naar een manier om niet buiten te komen, maar toch chocolade te leveren.” ’t Karakske werkt momenteel met een soort van sluissysteem in hun garage. De klanten bellen aan, Geert zet de bestelling in de garage. Eens hij weg is uit de ruimte gaat de garage open en kunnen de klanten hun bestelling meenemen.

Doordat zowel Geert als Patricia positief testten, kunnen er ook geen jobstudenten en flexijobs helpen in deze drukke periode. “Nee, we zullen de komende dagen hard mogen werken. We beseffen maar al te goed dat het korte nachtjes worden. Eens de winkel open is wordt het opnieuw alle hens aan dek met het oog op vele verschoven bestellingen. Op deze manier werken is niet ideaal en we zullen natuurlijk minder omzet maken dan in andere Sinterklaasperiodes, maar we proberen er toch alles aan te doen om de klanten gelukkig te maken met onze chocolade.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.