Op 3 januari vierde Selattin Defevere zijn verjaardag in de opnamestudio’s van Homo Universalis, de rubriek van het één-programma Iedereen Beroemd. “Ik ben al zeker bij de laatste 87 kandidaten”, aldus de jongste kandidaat die meedingt naar de titel.
Selattin Defevere (18) uit de Brugse Heirweg is vanaf 11 februari te zien in de Iedereen Beroemd-reeks Homo Universalis. De rubriek waarin 100 Vlamingen in 100 opdrachten strijden om de ultieme Homo Universalis te worden.
Selattin is de zoon van Geert Defevere en Suzy Lehouck en de broer van Siel, Astrid en Florian. Selattin zit in het laatste jaar wiskunde-wetenschappen aan de Jozefienen in Brugge. Een knappe kop dus, al denkt de Aartrijkenaar niet dat hij om die reden meer kans maakt om dé Homo Universalis te worden. “Ik zou eerlijk waar al blij zijn met een plaats in de top 50. Een plaats in de top 20 zou super zijn en Homo Universalis worden, is natuurlijk een droom.”
Selattin heeft er al drie draaidagen opzitten. Die vonden plaats op 3,4 en 5 januari. “Ik was de jongste kandidaat, op de eerste opnamedag werd ik 18 jaar”, vervolgt hij. “We hebben toen 17 afleveringen opgenomen en ik weet nu al dat ik bij de laatste 87 kandidaten zit.”
Selattin schreef zich in samen met zijn oudste zus Siel. “We vonden Homo Universalis een leuke rubriek en besloten om ons in te schrijven. Siel heeft de selectie helaas niet gehaald, maar ze steunt me uiteraard wel.”
Lang en lastig
De opnames hebben plaats in Antwerpen en Schelle. “Ik carpool met drie kandidaten uit het Brugse. De opnames zijn trouwens perfect te combineren met mijn school, want die vinden plaats in het weekend of in de vakantie.”
Selattin heeft dus al 17 afleveringen overleefd. “Ik heb er erg naar uitgekeken, maar de opnamedagen zijn echt wel lang en lastig. We beginnen eraan ‘s morgens om 9 uur en ‘s avonds rond 20 uur is de laatste opdracht erdoor. De opdrachten op zich duren niet lang, maar de opnames wel.”
Selattin zegt dat het respect voor al zijn medekandidaten groot is. “Op televisie lijken de opdrachten soms gemakkelijker dan ze zijn. Er waren al proeven gericht op behendigheid, inzicht en kennis, maar ook opdrachten waarbij geluk een grote rol speelt. Het is echt al moeilijk geweest…”
Homo Universalis
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier