Luna (24) uit Kortrijk waagt haar kans in Homo Universalis: “Ik wil bewijzen dat ik ergens kan geraken”

Luna is bezig met het schrijven van haar eigen boek. © gf
Lara Merlevede
Lara Merlevede Stagiair KW

Luna Gesierich is 24 jaar, komt uit Kortrijk en is een van de 17 West-Vlaamse kandidaten in het nieuwe seizoen van Homo Universalis. In 10 afleveringen proberen 100 kandidaten te overleven. Na elke opdracht valt er een speler af. De eerste aflevering is zaterdag 30 maart te zien om 20.50 uur op VRT1.

De 24-jarige Luna is afkomstig uit Kortrijk. In het dagelijkse leven werkt ze in het Kruidvat in Kortrijk. Thuis is ze graag bij haar vier katten, zingt ze graag en is ze bezig met het schrijven van haar eigen boek. “Daar ga ik nog niet teveel over verklappen. Je zal het boek zelf moeten lezen”, knipoogt Luna.

“Ik doe mee met Homo universalis omdat ik graag iets wou doen met opdrachten. Ik ben competitief ingesteld en ik wou graag bewijzen dat ik ergens kan geraken. Mijn doel was om zo ver mogelijk te geraken”, lacht Luna. “Maar ik deed vooral mee voor de unieke ervaring. Het is echt een heel leuk programma. Ik heb mij er niet speciaal op voorbereid, maar ik ging met de ingesteldheid dat ik gewoon alles op mij wou laten afkomen. Ik wou kijken hoe ver ik kon geraken.”

Achter de schermen

“De opnames zelf waren heel leuk. Het was interessant om eens te zien hoe alles er achter de schermen aan toe gaat. Het verbaasde mij hoeveel tijd alles in beslag nam. Er komt veel kijken bij het maken van een programma. De productie was heel professioneel. Er waren verschillende camera’s die alles uit verschillende hoeken filmden en soms moesten stukjes opnieuw opgenomen worden. Dat zorgde ervoor dat er vaak veel tijd zat tussen de verschillende opdrachten”, vertelt Luna.

Bekenden

Ook met de deelnemers klikte het goed. “Heel toevallig kende ik een aantal kandidaten al. Ik wist het niet op voorhand, maar ik zag het pas toen we daar toekwamen. Heel leuk om hen daar tegen te komen. Maar ook met andere kandidaten klikte het goed. Aangezien de opnames redelijk ver waren, in Schelle in Antwerpen, hebben we gecarpooled met een aantal andere kandidaten. Daar klikte het ook meteen mee”, legt Luna uit.

“Ik vond het echt leuk om aan een programma zoals Homo universalis deel te nemen. De Mol staat sinds een paar jaar ook op mijn verlanglijstje, maar om daarvan deel uit te maken moet je heel wat selectieprocedures doorgaan. Hopelijk lukt het ooit eens.”

‘Homo Universalis’, vanaf zaterdag 30 maart om 20.50 uur op VRT1.

Lees meer over: