VIDEO Wannes Cappelle van ‘Le Sixième Métal’ haalt zijn beste schoolfrans boven

Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

Het Zesde Metaal is helemaal terug van amper weggeweest. November wordt alvast mooi, met een verrassingsconcert ergens in het Gentse – Wannes Cappelle kondigt het voor de grap in zijn beste schoolfrans aan – en met een sessie voor Radio 1, mét extra schoon volk mee op het podium.

‘Calais’, zo heet het nieuwe album van Het Zesde Metaal, en dat verschijnt op 11 november, Wapenstilstandsdag. Vanaf februari gaan Wannes en de zijnen daarmee de boer op. Maar omdat dat nog lang is, geven ze toch al een exclusief release-concert op 7 november, op een nu nog geheime locatie in Gent. Wie er een ticket voor koopt, krijgt er meteen ook het album – in cd- dan wel in lp-versie – bovenop. Wie dat graag eens in het lang en het breed door Wannes uitgelegd hoort, kijkt best even dit filmpje uit.

En er is nog meer nieuws over Het Zesde Metaal. Op 16 november staan de West-Vlamingen immers ook in Muziekcentrum Trix in Antwerpen voor de eerste Radio 1 Sessie van het nieuwe seizoen. In dat concept brengt elke geselecteerde artiest ook enkele gasten mee op het podium en bij HZM is dat niet anders. Koen Wauters, Johannes Verschaeve van The Van Jets en Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers maken mee hun opwachting.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.