The Jacksons vormen zondag het sluitstuk van het vijfdaagse W-Festival in Oostende

© (Foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Dag vier van W-Festival op het Klein Strand van Oostende is er opnieuw eentje om duimen en vingers bij af te likken. Maar wat gezegd van zondag, de vijfde en laatste dag van het festival, waar The Jacksons morgenavond het sluitstuk vormen van een schitterende vijfdaagse met zicht op zee.

Kort na de middag was het al erg druk op het festivalterrein. Kosheen, een van de bloeiende live elektronische muziekshowstoppers van het Verenigd Koninkrijk, stond er op het hoofdpodium. Kosheen brak door met hun hitsingle ‘Hide U’, te horen op hun debuutalbum. Daarna volgden nog enkele hits met ‘Resist’, ‘Catch’, ‘Hungry’ en ‘All In My Head’. Daarna was het de beurt aan de Engelse band Kissing The Pink. De middag werd afgesloten met Meuris & Co en D:UEL.

Fans van Queen kwamen helemaal aan hun trekken met de Queen Rock and Symphonic Show. Met ‘I Want it All’, ‘It’s a Kind of Magic’, ‘We Are the Champions’ en Bohemian Rapsody straalde de magie die Queen ooit verspreide over het festivalterrein. Sinds de première in 2000 zijn Queen Rock en Symphonic gezien door honderdduizenden Queen-fans over de hele wereld. Na Queen was het de beurt aan ‘Rusty Egan presents: Visage 1980-2021’.

De festivaldag wordt afgesloten met alweer een klepper. ‘Orchestral Manoeuvres in the Dark’ – beter bekend als OMD – combineerde hun genre met experimenten op albums als ‘Organisation’, ‘Architecture and Morality’ en Dazzle Ships’. Het synth-popduo uit Wirral in Engeland hielpen het muzikale landschap in de jaren tachtig vorm te geven. Na 1996 verdwijnt de band naar de achtergrond, maar in 2007 zijn ze er terug met de tournee ‘Architecture & Morality’. In november van dit jaar gaat het duo op tour in het Verenigd Koninkrijk. Wie niet zo lang kan wachten krijgt een al een voorsmaakje. Afspraak om 21.50 uur aan het hoofdpodium.

Zondag – meteen ook de laatste dag van het succesvolle festival – staan er nog heel wat toppers op het programma. Normaal had Technotronic op het podium moeten staan, maar die zitten momenteel vast in het Verenigd Koninkrijk. W-Festival zorgt echter voor een leuk alternatief met Haddaway – vooral bekend van ‘What is love’ om 13 uur op het hoofdpodium. Het festival wordt zondagavond afgesloten met twee toppers om U tegen te zeggen. Starship – bekend van ‘Nothing’s Gonna Stop Us Now – staat er om 20 uur op het podium. Om 21.40 uur is het de beurt aan The Jacksons, een van de meest succesvolle groepen in de muziekgeschiedenis. De vier broers van Michael Jackson zullen ongetwijfeld W-Festival afsluiten met een knal.