Wereldster Ronan Keating headliner van de middag op dag drie van W-Festival

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Als soloartiest verkocht Ronan Keating meet dan 20 miljoen albums, naast de 25 miljoen met Boyzone. Vrijdagmiddag stond hij op het hoofdpodium op W-Festival op het Klein Strand van Oostende.

Voor wie Ronan Keating niet kent: Keating is een Ierse zanger, songwriter en televisie- en radiopresentator. In 1994 debuteerde hij als co-leadzanger van de Ierse groep Boyzone, samen met Keith Duffy, Michael Graham, Shane Lynchen en Stephen Gately.

Solocarrière

In 1999 startte hij zijn solocarrière. Hij nam als solozanger elf albums op. Zijn hitsingle When You Say Nothing at All bereikte in bijna de hele wereld de eerste plaats in de charts en was te zien in de film Notting Hill. Van 2010 tot 2014 zat de man als jurylid in de Australische The X-Factor en in 2016 als coach bij de Australische The Voice.

Velen hadden ernaar uitgekeken. Om 15.45 uur besteeg Ronan Keating het podium onder luid applaus. Hij bracht er nummers uit zijn carrière als soloartiest en nummers van Boyzone.

Onder meer Words, Last Thing on my Mind, Baby, Can I Hold You Tonight, When You Say Nothing at All en When Tomorrow Never Comes galmden door de boxen. Het publiek zong luidkeels mee.

Kleppers van formaat

Sinds 19.15 uur staat Novastar op het podium, nadien volgen Paul Young en The Human League. Die laatste is een klepper van formaat. De Engelse synth-popband scoorde enkele hits zoals Don’t You Want Me, Mirror Man, Fascination en The Lebanon.

Maar ook Paul Young is een klepper. Bekend van zijn wereldhit in 1991 Senza una donna, een duet met de Italiaanse zanger Zucchero. De Britse zanger valt vooral op door zijn warme soulgeluid.

Zaterdagavond staat OMD op het programma. W-Festival duurt nog tot en met zondag, met zondag The Jacksons op het hoofdpodium.

Lees hier meer over W-Festival