Kleppers als Ronan Keating en The Jacksons tijdens vierdaagse W-festival op het Klein Strand in Oostende

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Van donderdag tot en met zondag slaat W-festival zijn tenten op in Oostende en wel op het Klein Strand. Kleppers als Ronan Keating en The Jacksons sieren er het hoofdpodium. Maar ook woensdag stonden met Sinner’s Day Special al enkele kleppers op het podium, met als absolute climax de exclusieve reünie van The Neon Judgement en Front 242.

Vijf dagen feest met de Noordzee op de achtergrond: dat is W-festival 2021. De eerste editie vond vijf jaar geleden plaats op een weide in Wortegem. Een jaar later ging het naar de historische velden van Amougies, om uiteindelijk het stedelijke Waregem aan te doen.

Ruimte om te ademen

Dit jaar is het in Oostende te doen. “Corona gooide voor de hele sector roet in het eten en legde de zwakheden van de hele sector bloot”, klinkt het bij de organisatie. “Omdat we veiligheid op de eerste plaats moeten zetten, werd besloten om het Sinner’s Day Special-event, samen met het W-festival, naar Oostende te verhuizen. Aan de zee is er ruimte om te ademen en vooral ruimte om covid-veilig te organiseren.”

Woensdag stond ‘Sinner’s Day Special’ op het programma, waar vooral de new wave & punk-liefhebbers aan hun trekken komen. Whispering Sons, The Young Gods, Ramkot, The Obscure, The Names en Pesch waren de ‘afternoon headliners’.

Reünie van The Neon Judgement

Maar de absolute climax is de reünie van The Neon Judgement – een Belgische band die vooral in de jaren tachtig in eigen land erg populair was. De populariteit van de groep nam af in de jaren negentig. In 2009 brachten ze met ‘Smack’ nog een nieuw album op de markt. Maar in 2015 besloot de groep ermee op te houden, na 35 jaar. Op het Klein Strand staat de groep nog één keer in volle glorie op het podium. Een legendarische dag dus, samen met het optreden van Front 242 en enkele andere superbe bands.

Op donderdag 26, vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus komen de liefhebbers van muziek uit de jaren tachtig dan weer aan hun trekken. W-festival is immers ontsproten uit liefde en passie voor de muziek uit de jaren tachtig en heeft als doel liefhebbers van het genre samen te brengen. Toppers als ‘The Human League’, ‘The Jacksons’, ‘Ronan Keating’, ‘Nena’ en ‘Marc Almond’ zullen er het podium sieren, samen met heel wat andere artiesten, tijdens het vierdaagse festival.

Lees hier meer over W-Festival

Tickets voor het festival zijn nog te verkrijgen via w-festival.com.