Nena siert donderdagavond hoofdpodium W-Festival op Klein Strand in Oostende

Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Ook de tweede dag van W-Festival in Oostende blijkt een voltreffer. Het festival met muziek uit de jaren tachtig zorgt voor toppers van formaat, met vanavond om 21.50 uur de Duitse zangeres Nena – bekend van de wereldhit ‘99 Luftballons’ – op het hoofdpodium.

W-festival draait op volle toeren. Het vierdaagse festival – voorafgegaan door Sinner”s Day Special op woensdag – is nu al een voltreffer. Om 12 uur werd het startschot gegeven van dag twee met East 17, gevolgd door optredens van Toploader, Katrina, Daan en als headliner van de middag de Engelse singer-songwriter Marc Almond die samen met Gene Pitney een nummer één-hit scoorde in Engeland met het nummer Something’s Gotten Hold of My Heart in 1989.

Ook Roachford, uitgegroeid tot een van de meest meeslepende en consistente rock- en soulartiesten die het Verenigd koninkrijk heeft geproduceerd sinds Cuddly Toy, kreeg veel belangstelling.

Straks staan nog de Gipsy Kings op de mainstage, maar absolute klepper van de dag is Nena. De Duitse zangeres gooide hoge ogen met het nummer 99 Luftballons en verkocht wereldwijd 25 miljoen albums. Nena is een van de meest succesvolle Duitse artiesten aller tijden. Afspraak om 21.50 uur op het hoofdpodium.

Op het terrein zijn zo’n 300 medewerkers actief om het hele festival in goede banen te leiden. “Dat is niet altijd even evident”, vertelt perswoordvoerder Yves Goemaere. “We hebben na gisteren heel wat extra medewerkers ingeschakeld. Niet dat er noemenswaardige problemen waren, maar hier en daar kon het net iets beter. Daar hebben we vandaag op ingespeeld. We willen onze bezoekers kwaliteit aanbieden: niet alleen op het podium, maar ook ernaast.”

Pascal Devriendt (52) baat in Oostende muziekcafé Twilight uit en wou niet ontbreken. “Een dergelijk festival had Oostende nodig”, vindt hij.

“Ostend Beach was goed, maar mensen van het andere genre komen hier echt wel aan hun trekken. Ik heb tickets voor elke dag en zal er ook elke dag zijn. Morgen wordt super met een optreden van Paul Young en zaterdag kijk ik vooral uit naar het optreden van OMD.”

De Krant van West-Vlaanderen is partner van het festival en is visueel aanwezig op het terrein. Er is een vipruimte voor de KW-klanten, dat zijn mensen die via de krant tickets gekocht hebben voor het festival. Daarnaast kan iedereen die dat wil een gokje wagen door aan het rad te draaien. Er zijn leuke prijzen mee te winnen.

Vrijdagmiddag staat de Ierse popzanger Ronan Keating op het hoofdpodium om 16.45 uur. Om 19.15 uur is het de beurt aan Novastar, gevolgd door Paul Young en The Human League.

Lees hier meer over W-Festival