Galerie Papillon in Oostende presenteert sculpturen, schilderijen én juwelen

Galerie Papillon in het stadscentrum presenteert drie kunstenaars uit eigen streek. Philip Verbruggen toont er sculpturen, Fred Delameilleure recente abstracte schilderijen en Raymonde de Bolle beeldhouwwerk en juwelen.

De exposerende artiesten Raymonde De Bolle, Fred Delameilleure, Philip Verbruggen, inleider Hugo Brutin en galeriehouder Jacques Lanoye. (Foto ML)

De sculpturen in felle industriële kleuren van conceptueel kunstenaar Philip Verbruggen wekken aandacht: Jezus als chauffeur van een jeeptank, twee van kop tot poot gewapende rashonden, Elvis-de-kikker op een paddenstoel,… “Noem mijn werk gerust een mix van popart en surrealisme”, zegt Philip. De acht jaar geleden in Oostende aangespoelde Fred Delameilleure presenteert voor het eerst zijn lyrisch abstracte schilderijen. Ieder van zijn 19 werken brengt een eigen verhaal. “Vorig jaar ben ik van het meer klassieke schilderen van landschappen, stillevens en naakten overgeschakeld op abstracte werk. Ik hanteer een mix van collage en olieverf op doek. Raymonde De Bolle uit Bredene toont recente sculpturen waarbij de materiaalkeuze, afmetingen, volume, vorm en bewerking centraal staan. Ook brengt ze een selectie van haar zelf ontworpen juwelen.

De kunstexpo in Galerie Papillon , één hoog op de hoek van de Madridstraat en het Marie-Joséplein, loopt van 29 maart tot en met 26 april en is toegankelijk van donderdag tot en met zondag van 10 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur of op afspraak 0477 69 48 78.

(ML)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.