https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Internationale tentoonstelling belicht vrouwelijk kunst van over heel de wereld in Brugge

© SVV
Redactie KW

Het echtpaar Monique De Rae en Leo Vankrieken uit Lommel zet tot 8 december expo ‘New Visions of Art’ op in Jan Garemijnzaal in Brugge.

Wie op de Brugse Markt dezer dagen de sfeer van de wintermarkt wil opsnuiven én tegelijk iets cultureels wenst te doen, kan in de Jan Garemijnzaal van de Hallen terecht. Elke dag kun je er vanaf 11 uur tot 18 uur kunst van vrouwelijke artiesten aanschouwen. “Ik selecteerde negen kunstenaars uit verschillende hedendaagse kunstdisciplines met een eigen visie. Zij komen uit Noorwegen, België, Groot-Hertogdom Luxemburg, Frankrijk en Italië”, zegt Monique De Rae.

Al jaren is ze in de Jan Garemijnzaal te gast met haar olieverfschilderijen van ‘De Blauwogige Lady’. Die dame laat ze met een maatschappelijk kritisch oog naar de maatschappij van vandaag kijken. Daarom heet één van haar werken ‘All for a strong and social Europe’.

Het werk van de Italiaanse Lady Be heeft misschien wel het meeste bekijks van al. Haar centraal in de zaal geposteerde werken bestaan uit gerecupereerd materiaal. Met dat materiaal maakt ze beelden van iconische figuren als Marilyn Monroe, Elvis Presley en John Lennon.

Internationale tentoonstelling belicht vrouwelijk kunst van over heel de wereld in Brugge
© SVV

Intrigerend is het werk van de Française Fabienne Malhaire-Boulanger. Zij is gepassioneerd door het creëren van voorstellingen met afdrukken in reliëf. Daarom spelen de handen een nadrukkelijke rol in haar kunstwerken. Iets wat meermaals surrealistische beelden oplevert.

Wie in Garemijnzaal rondneust, kan ook nog het werk van zes andere kunstenaars bekijken en is dus wel een tijdje zoet. ‘New Visions of Art: an international contemporary art event by woman artistst’ loopt nog tot en met zaterdag 8 december. Gratis toegang.

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.