Eerste maand Kunstenfestival Watou leed onder WK en hitte

Redactie KW

Watou Kunstenfestival Watou is halverwege. Na een teleurstellende opkomst tijdens de eerste twee weken, klimt het bezoekersaantal gestaag omhoog.

“Halverwege deze warme zomer maken we graag de balans op van de voorbije maand”, zegt woordvoerder Lieselotte Moeyaert van de organiserende vzw Kunst. “Waar ons bezoekersaantal de eerste twee weken te lijden had onder, naar we vermoeden, de eerste hitte en de Rode Duivels gekte, keerde het tij dag na dag een beetje meer sinds het weekend van 14 juli. Ondertussen werd ook duidelijk dat het uiteindelijke bezoekersaantal voor de voorbije maand juli zo goed als gelijk is aan dat van juli 2017.”

“De reacties van de bezoekers aan het onthaal zijn doorgaans bijzonder lovend en ook in de verschillende media werd de 38ste editie van Kunstenfestival Watou positief onthaald. Ook in Nederland: het NRC kopte ‘Dromerige kunst in huizen en schuren van Watou’ en in De Volkskrant lezen we ‘Het culturele hoogtepunt van de Nederlandse zomer ligt zonder meer in België. Sterker nog, bijna in Frankrijk, namelijk in bierbrouwersdorpje Watou.'”

Tot en met 2 september staan nog enkele interessante weekendevenementen op de planning. “Met onder andere een heus kinderweekend, een lezing van Maud Vanhauwaert aangevuld met live illustraties door Sabien Clement en nog enkele muzikale en poëtische voorstellingen zoals die van Derek&Renaud staat er op het programma nog voor elk wat wils. Gezien het feit dat augustus al tien jaar op rij de drukste maand is voor het Kunstenfestival, verwachten we dan ook dat we het vooropgestelde bezoekersaantal van 21.000 zullen evenaren“, besluit Lieselotte Moeyaert.

(TOGH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.