Duitse Input/Output-laureate Sarah Westphal exposeert in Brugse Bogardenkapel

© SVV
Redactie KW

Het is de derde en laatste tentoonstelling in de reeks laureatententoonstellingen.

In 2005 zette het Cultuurcentrum Brugge de tweejaarlijkse wedstrijd voor jonge beeldende kunstenaars Input/Output voor het eerst op. Een professionele jury hield de ingezonden werken steeds met een kritisch oog tegen het licht. Marlies Davans was de eerste laureaat en achtereenvolgens werden ook Pieter Geenen, Jasper Rigole, Sarah Westphal, Emi Kodama, Tripot (Marius Packbier & Aïlien Reyns) en Evi Steyaert winnaar/winnares van deze hoog aangeschreven wedstrijd voor jong beeldend talent. “Naast een bepaalde geldsom krijgen de laureaten een solotentoonstelling“, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock (CD&V).

Eerder dit seizoen kregen Emi Kodama en voornoemd Tripot-duo carte blanche in de historische exporuimte Bogardenkapel. Nu is het de beurt aan Sarah Westphal, een 38-jarige Duitse kunstenares die zowel in haar moederland als België werkt. “De meeste kunstwerken op haar expositie ‘The see within – The sea within’ maken deel uit van installaties die specifiek voor een bepaalde locatie werden gemaakt. Daarna reisden ze in wisselende opstellingen de wereld rond”, aldus Blontrock. “Telkens reflecteren ze over de geschiedenis van een bepaalde plaats en haar bewoners. Samen vormen ze een kaart van verhalen en fenomenen die altijd hetzelfde zijn en toch anders; tegelijk persoonlijk en onpersoonlijk, maar steeds vol diepgang.”

In het oog springen in elk geval twee breedbeeldschermen waarop kunstzinnige bewegingen van onder de zee in een loopvorm terugkeren.

(SVV)

De expositie van Sarah Westphal loopt nog tot en met zondag 29 december in de Bogardenkapel, gelegen aan de Katelijnestraat 86. Dagelijks gratis toegankelijk van 13 tot 18 uur, behalve op woensdag 25 en donderdag 26 december. Website: www.ccbrugge.be/bk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.