Ook geen nieuwjaarsreceptie met Willy Sommers in Ingelmunster?

De kans dat Willy Sommers komt naar de nieuwjaarsreceptie wordt kleiner en kleiner, ook hier is corona de boosdoener. (foto FODI)
Redactie KW

Geen Sint-Ceciliafeest van de Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt, ook geen Sint-Elooisfeest van de Landelijke Gilde en eveneens geen seniorenfeest. Ook De Chalet wordt geannuleerd. Gaat begin januari de nieuwjaarsreceptie van de gemeente met optreden van Willy Sommers op het Marktplein wél door of ook niet?

Burgemeester Kurt Windels krabde even in zijn haar. “Of het al dan niet zal plaatsgrijpen, weten we nu nog niet. We gaan daar weldra over samenzitten en een beslissing nemen. Gaat dit optreden niet door, dan is het al de derde keer dat we Willy Sommers moeten verplaatsen. Deze Vlaamse zanger ging immers eerst optreden na een voetbalwedstrijd op groot scherm van de Rode Duivels op het Marktplein, maar dat werd dan verschoven en daarna nog eens verplaatst.”

Het regent ook annulaties bij de plaatselijke verenigingen. Vorige zaterdag was het Sint-Ceciliafeest van de Koninklijke Harmonie Kunst Veredelt voorzien, maar ook deze activiteit met huldiging van verdienstelijke leden werd afgelast. “Het aantal inschrijvingen kon beter”, geeft voorzitter Patrick Borms toe. “We zullen ons Sint-Ceciliafeest wellicht in het voorjaar organiseren.”

Mensen haken af

Vorige vrijdag verscheen er nog een ruime bijdrage van de nieuwe Sint-Elooisdeken Gino Tack van de Landelijke Gilde in ons weekblad. Vorig jaar kon die dag niet doorgaan wegens corona en ook begin december gaat het feest niet door. “Dat hebben we op donderdagavond beslist in overleg met Gino”, zegt Frans Verdure van de Landelijke Gilde.

Het feest van de 60-jarigen op zaterdagavond 20 november in ‘t Goed ter Couteren werd afgelast net als het buurtfeest van de Beelshoek en Krekelstraat in ‘t Lauwieke in de Oostrozebekestraat. De gemeentelijke senioren keken dan weer uit naar het seniorenfeest van donderdag 25 november, maar ook deze activiteit werd gecanceld.

“Ik had het liever anders gezien, maar de cijfers zijn niet goed: het aantal besmettingen in onze gemeente is erg hoog. We kennen allemaal wel iemand die besmet is of die in quarantaine zit”, zegt burgemeester Windels.

Het organiseren van grootschalige en vooral indoor evenementen zoals De Chalet is in deze context eveneens niet meer verantwoord. Ongeruste bezoekers en verenigingen begonnen af te haken, er is momenteel te veel onzekerheid. Daarom heeft het gemeentebestuur de knoop doorgehakt en ook dit event geannuleerd. Mensen die al een plaatsje hadden gereserveerd voor een activiteit, krijgen een mail met meer info. De verenigingen die er iets hadden gepland, verwittigen zelf de mensen die al een ticket kochten.

(Patrick D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.