Jeugdverenigingen bundelen krachten voor De Warmste Week

Initiatiefnemers Jeugdhuis The Nooddle, Scouts Beernem, Chiro Oostveld, Chiro Sint-Joris, Chiro Razzmakker Oedelem, Oranje Beernem en de Jeugdraad lieten een kerstkaartje ontwerpen. (foto AVH)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Op 25 november bundelen de jeugdraad en de Beernemse jeugdverenigingen de krachten om zich in te zetten voor De Warmste Week van Studio Brussel. Er worden kerstkaarten verkocht en bij de jeugdlokalen in de Tinhoutstraat wordt een Winterbar georganiseerd.

Toen bekend raakte dat De Warmste Week dit jaar haar tenten op zal zetten in Brugge, beslisten de Beernemse jeugdverenigingen in actie te schieten. “Al gaf het thema van de actieweek dit jaar de doorslag”, vertelt Tiemen Daveloose van de Beernemse jeugdraad. “Opgroeien zonder zorgen is een thema dat specifiek over jongeren gaat, dat is dus ideaal. Toen dat bekend raakte, staken we de koppen samen. Meteen vroegen we alle andere jeugdbewegingen om op de kar te springen en dat is bijzonder goed gelukt”, vertelt Daveloose.

Initiatiefnemers Jeugdhuis The Nooddle, Scouts Beernem, Chiro Oostveld, Chiro Sint-Joris, Chiro Razzmakker Oedelem, Oranje Beernem en de Jeugdraad lieten een kerstkaartje ontwerpen. “Die kaartjes zijn nu te koop. We gaan rond in de straten, al kan je er ook kopen op onze Winterbar. Die gaat door op 25 november vanaf 16 uur. Er zullen drank- en eetstandjes zijn, al voorzien we ook in voldoende activiteiten voor de jongste kinderen. Er komt iemand kindergrime doen, er is een sneukelstand en daarnaast maken we een photobooth met verkleedhoek”, gaat de medeorganisator verder.

Cheque samen afgeven

De volwassenen kunnen genieten van hapjes van The Bread Barn terwijl de jeugdverenigingen en de jeugdraad hun warmste muziek bovenhalen. “Het is heel fijn dat we dit samen kunnen doen. Het is dan ook de bedoeling om samen een cheque af te geven in Brugge. Stiekem hopen we 10.000 euro in te zamelen, al willen we ons daar niet op vastpinnen”, besluit Daveloose. (AVH)