De organisatie van het Trax Festival in Roeselare heeft de headliners voor de achste editie bekend gemaakt. Allereerst is er Het Zesde Metaal. Wannes Cappelle en co zijn al een tijdje goed bezig, maar het is pas sinds 'Noar de wuppe' dat ze echt doorgebroken zijn bij het grote publiek. Het bezorgde hen een plekje op het hoofdpodium van Rock Werchter en menig andere festivals. De afgelopen maanden volgde een uitverkochte theatertournee. Nu de zomer nadert maken ze zich op om menig festivals te veroveren.

Daan heeft geen voorstelling nodig. Het aantal hits van zijn hand is al bijna niet meer bij te houden, van Victory tot Icon, hij weet zich iedere keer opnieuw uit te vinden. Zijn passage op Trax belooft bijzonder te worden, want hij komt met een heuse blazerssectie.

Daarmee is de affiche van Trax Festival helemaal rond. De namiddag start opnieuw met een kinderact, ditmaal viel de keuze op Jeuk. Daarna is het aan Chackie Jam. Zij wonnen enkele maanden geleden nog maar De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en staan op de rand van doorbraak.

Ook voor Amery is het een kwestie van tijd voor hij het helemaal maakt. Met zijn 'I need lovin' kampeerde hij al weken in de hitlijsten. Afsluiter van het festival is 'Discobaar A Moeder': een legendarisch Antwerps fenomeen achter de draaitafels.

Het festival vindt dit jaar op zaterdag 1 september plaats en is opnieuw helemaal gratis. Normaal zou die dag de site officieel ingehuldigd worden, maar door vertraging staat de officiële opening pas in het najaar op het programma.

(TD)

De organisatie van het Trax Festival in Roeselare heeft de headliners voor de achste editie bekend gemaakt. Allereerst is er Het Zesde Metaal. Wannes Cappelle en co zijn al een tijdje goed bezig, maar het is pas sinds 'Noar de wuppe' dat ze echt doorgebroken zijn bij het grote publiek. Het bezorgde hen een plekje op het hoofdpodium van Rock Werchter en menig andere festivals. De afgelopen maanden volgde een uitverkochte theatertournee. Nu de zomer nadert maken ze zich op om menig festivals te veroveren.Daan heeft geen voorstelling nodig. Het aantal hits van zijn hand is al bijna niet meer bij te houden, van Victory tot Icon, hij weet zich iedere keer opnieuw uit te vinden. Zijn passage op Trax belooft bijzonder te worden, want hij komt met een heuse blazerssectie. Daarmee is de affiche van Trax Festival helemaal rond. De namiddag start opnieuw met een kinderact, ditmaal viel de keuze op Jeuk. Daarna is het aan Chackie Jam. Zij wonnen enkele maanden geleden nog maar De Nieuwe Lichting van Studio Brussel en staan op de rand van doorbraak.Ook voor Amery is het een kwestie van tijd voor hij het helemaal maakt. Met zijn 'I need lovin' kampeerde hij al weken in de hitlijsten. Afsluiter van het festival is 'Discobaar A Moeder': een legendarisch Antwerps fenomeen achter de draaitafels. Het festival vindt dit jaar op zaterdag 1 september plaats en is opnieuw helemaal gratis. Normaal zou die dag de site officieel ingehuldigd worden, maar door vertraging staat de officiële opening pas in het najaar op het programma.(TD)