Verdediging van dokter Gyselbrecht wil zitting KI in het openbaar

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord overweegt de verdediging van André Gyselbrecht om te vragen de zitting van de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling openbaar te maken. “Dan kan iedereen horen hoe het zit”, aldus meester Johan Platteau.

André Gyselbrecht wordt door de speurders gezien als de opdrachtgever van de moord op Stijn Saelens uit Wingene. De dokter uit Ruiselede houdt echter vol dat hij zijn schoonzoon enkel “een lesje wilde leren”. Daarvoor schakelde hij Pierre Serry in als tussenpersoon. Recent zou Serry verklaard hebben dat het inderdaad nooit de bedoeling was om Saelens uit de weg te ruimen. Op deze verklaringen wenst meester Johan Platteau, advocaat van Gyselbrecht, niet te reageren.

Twee jaar voorhechtenis

De Gentse KI besliste donderdagochtend opnieuw over de verdere aanhouding van André Gyselbrecht. De verdachte zit sinds juni 2015 terug in de cel. In totaal heeft hij over drie verschillende periodes al ruim twee jaar voorhechtenis achter de rug.

“De kans is groot dat ik donderdag vraag om de zitting van de KI in de openbaarheid te doen. De mensen moeten weten het precies zit, in plaats van halve waarheden in de krant te lezen”, aldus meester Johan Platteau.

Ook bij de vorige zitting van de raadkamer in Brugge overwoog de verdediging al een dergelijke démarche. “Ik speel met het idee om voortaan altijd open deuren te vragen. Dan kan iedereen horen wat het parket zegt en wat ik daarover te vertellen heb.”

(bel)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.