CD&V 4.0 pleit voor politiepost in centrum en wijkagenten in Kortrijk

CD&V wil inzetten op wijkwerking en een politie die dicht bij de mensen staat om drama's zoals dat in de Oude-Vestingsstraat begin deze week te vermijden. © BELGA
Redactie KW

Het nieuwe politiegebouw is bijna af, maar voor CD&V 4.0 volstaat het moderne commissariaat alleen niet. De partij van lijsttrekker Hannelore Vanhoenacker pleit voor een post in het centrum van de stad, dicht bij de inwoners. “Daarnaast willen we ook de rol van de wijkagent in de buurten en deelgemeenten herwaarderen”, klinkt het.

CD&V 4.0 is tevreden met het nieuwe politiegebouw. “De politie heeft recht op een moderne en functionele huisvesting”, aldus Patrick Jolie, kandidaat voor CD&V 4.0 gemeente- en politieraadslid. “Maar de politie van de toekomst is niet alleen een politie met hoogtechnologisch materiaal, het is ook een politie dichtbij de mensen“.

Politietaken mogen zich niet verengen tot het observeren van camera’s op een 20 meter grote video-wall. Volgens de burgemeester is de dubbele moord in 1,2,3 opgelost door het inzetten van camera’s. CD&V 4.0 zal pas echt gelukkig zijn als dergelijke ernstige feiten vermeden kunnen worden. De partij wil dan ook ten volle inzetten op preventie.

Prioriteit in de wijken

“Zo vinden we het belangrijk dat de politie ook een bemande post in het stadscentrum heeft”, verduidelijkt Hannelore Vanhoenacker, lijsttrekker CD&V 4.0″Zo is de politie dicht bij de mensen en detecteert men eventuele problemen sneller.” CD&V 4.0 heeft eenzelfde visie voor de buurten en deelgemeenten waar een versterking van de wijkwerking met wijkagenten verbonden aan de eerder aangekondigde K-punten dé prioriteit is. Daarnaast komt er een directeur veiligheid, van wie de taak er voornamelijk in bestaat om een preventief beleid in nauwe samenwerking met de wijkagenten en buurtwerkers uit te rollen.