André Gyselbrecht blijft aangehouden

Redactie KW

In de zaak van de kasteelmoord is André Gyselbrecht (65) vrijdagochtend voor de Brugse raadkamer verschenen.

De verdediging had een verzoekschrift tot een voorlopige invrijheidstelling ingediend. De schoonvader van Stijn Saelens wordt door de speurders gezien als de opdrachtgever voor de moord.

Half februari 2015 werd Franciscus L. in Nederland aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Stijn Saelens. Het dna van de verdachte bleek overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Eind januari 2013 werd de Eindhovenaar Antonius van Bommel al ontmaskerd als huurmoordenaar. Franciscus L. is de neef van de ondertussen overleden onderwereldfiguur.

De verklaringen van de nieuwe verdachte zorgden ervoor dat André Gyselbrecht eind juni 2015 opnieuw in de gevangenis belandde. De huisdokter uit Ruiselede was in september 2012 en in januari 2014 telkens na ettelijke maanden voorhechtenis door de KI vrijgelaten. Gyselbrecht houdt vol dat het enkel de bedoeling was om zijn schoonzoon ‘een lesje te leren’.

Meester Johan Platteau, advocaat van de verdachte, stelde een verzoekschrift van 44 bladzijden op om de vrijlating van zijn cliënt te vragen. Op de zitting legde meester Ellen Eneman uit dat dokter Gyselbrecht absoluut geen gevaar vormt voor de maatschappij. Ook zijn vorige periodes in vrijheid verliepen bovendien probleemloos.

De raadkamer besliste dat André Gyselbrecht verder aangehouden blijft.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.