Ons proefkonijn bij restaurant Retro: pure smaken van bij ons

Bert Vanden Berghe

Restaurant Retro in Izegem is niet zonder reden een gevestigde waarde in de Leiestreek. Met dank aan de eerlijke, lokale seizoensproducten en chef Guy Deneweth, die er het beste uithaalt.

Er valt veel te zeggen over restaurant Retro. Dat het al jaren een gevestigde waarde en aanrader is in de streek, dat het pas vernieuwde interieur er heel aardig uitziet en dat de tuin er piekfijn bijligt. Maar in Retro laten ze vooral hun borden spreken. En of die wat te zeggen hebben.

Chef Guy Deneweth kiest duidelijk voor het beste van bij ons en brengt dat met een zekere Italiaanse flair: weinig poespas en uitgepuurde smaken. De carpaccio van Belgisch rundblauw is meteen een binnenkomer, de cucameloen en het viooltje maken het wat kleurrijker. In de bouillabaisse die ons gezelschap koos, zitten mooie stukken vis, een vissoep zoals ze hoort te zijn. Als hoofdgerecht verrast de chef ons met een perfect gebakken stukje Duke of Berkshire, met een kruidenkorst en een sausje to die for. Ook een opsteker, en vaak onderschat: de smaak van de groentjes. Heerlijk knapperig, duidelijk vers en perfect gekruid. Een smaakbom mogen we gerust zeggen. Als we de rest van de kaart bekijken, blijkt duidelijk dat deze chef zichzelf graag uitdaagt met seizoensgebonden producten. Lokale ingrediënten staan hier voorop. Voor de kazen kloppen ze aan bij kaasboerderij ‘t Groendal in Rumbeke, de bieren zijn afkomstig van de Heulse brouwerij De Feniks, en hadden we al hun eigen gin vermeld als aperitief?

Een speciale vermelding verdient ook het dessert, een zelfgemaakte frisco met bergamot en vanille. Versierd met een zanddeegje, witte chocolade en heel veel vakliefde. Moeilijk kiezen waarvoor je wil teruggaan. Natuurlijk mag dat voor de fijne ontvangst, het gezellige kader of de uitgekiende menu’s. Maar laat het vooral voor de authentieke keuken zijn, met klassieke ingrediënten maar heel speels en modern gebracht. Een terechte aanrader!

Win een waardebon voor restaurant Retro!

Wil jij zelf eens proeven van de kookkunsten van Guy in restaurant Retro? Dan hebben wij goed nieuws. In samenwerking met Westtoer mogen wij een waardebon van 100 euro weggeven.

Surf naar www.kw.be/winetentje en waag je kans.

Restaurant Retro

Meensestraat 159, Izegem.

www.restaurantretro.be

Meer adressen op www.hetlekkerewesten.be.

Win een waardebon voor restaurant Retro!

Wil jij zelf eens proeven van de kookkunsten van Guy in restaurant Retro? Dan hebben wij goed nieuws. In samenwerking met Westtoer mogen wij een waardebon van 100 euro weggeven.

Surf naar www.kw.be/winetentje en waag je kans.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.