EK in Waregem Expo blijft gratis ondanks grote uitgaven aan uitzendrechten

Nadat de WK-wedstrijden van de Rode Duivels in 2014 liefst 34.000 toeschouwers naar Waregem Expo lokten, wordt ook het EK in Frankrijk daar zowel binnen als buiten op reuzengrote schermen vertoond.

“Het wordt opnieuw een familie-evenement waarvoor we, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de collega’s van de Gentse Ghelamco Arena, geen entreegeld vragen”, vertelt medeorganisator Chris Baert. “Stel dat we vijf euro per persoon aanrekenen, dan ligt een gemiddeld gezin al snel aan 20 euro en dat willen we niet. Nochtans moeten we dit keer duizenden euro’s uitzendrechten betalen, maar de inbreng van extra sponsors compenseert die meerprijs. Aan gezinnen die niet al te ver wonen, raden we aan de fiets te nemen. Daarvoor wordt een speciale parking voorzien in de groenzone aan de rand van de oefenvelden van SV Zulte Waregem.”

Publieksopwarmer

Er wordt op meerdere vlakken samengewerkt met Essevee. Chris Baert: “Via de club zullen de echte Rode Duivelsfans hier de officiële merchandising kunnen kopen, naast drank en snacks naar believen uiteraard. Fadi Glor, speaker in het Regenboogstadion, zal het publiek opwarmen. We kunnen elke wedstrijd 7.000 tot 8.000 supporters aan. Omdat we onmogelijk op voorhand kunnen weten hoe ver onze nationale ploeg zal doorstoten, hebben we Waregem Expo voor de volledige duur van het tornooi gereserveerd. Of de Duivels nu de finale halen of niet, ook die eindstrijd zal sowieso in onze expohal te bewonderen zijn.”

Aantal stewards verdubbeld

Aangezien in ons land nog altijd terreurniveau 3 van kracht is, bied je je best niet met rugzakken aan. “Ook twee jaar geleden raadden we die al af, net als flessen, blikjes, scherpe voorwerpen of attributen van Belgische clubs”, geeft Chris nog mee. “We hebben wel het aantal stewards verdubbeld tot ruim twintig. Heel de site wordt hermetisch afgesloten en enkele uren voor de wedstrijd volgt een ultieme check-up. Daarmee willen we de mensen een veilig gevoel bezorgen. We leven al lang genoeg in een spiraal van negatief nieuws. Het EK moet een feest worden. Het stadsbestuur zorgt voor logistieke steun.”

Duizenden gadgets

Tijdens de wedstrijden worden duizenden gadgets uitgedeeld en erna is er telkens een afterparty gepland. Kinderen en mindervaliden zijn welkom in een comfortabele, voorbehouden zone. “Voor wie het allemaal nog een tikkeltje meer mag zijn, hebben we ook vipformules in petto. Voor de eerste wedstrijd tegen Italië zijn de 250 beschikbare plaatsen uitverkocht.”

(TVW-foto HDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.