Het gezin van Peggy en Steve zag hun reis in het water vallen:”In onze tuin hebben we ook mooie zomerdagen beleefd”

We treffen Steve en Peggy op een regenachtige zomerdag. Ook de kinderen zijn er niet. Maar ze tonen wel de plaats waar ze liefst vertoeven bij mooi weer: hun tuin. (foto JRO)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Steve Vereecke (42) en Peggy Van den Berghe (41) vormen sinds drie jaar een samengesteld gezin met hun kinderen Elena (15), Lars (14), Lisa (12) en Arne (11). Normaal zouden ze in juli op reis gaan naar Egypte, maar door corona moest het gezin noodgedwongen thuis blijven.

Steve heeft twee meisjes uit een vorige relatie en Peggy heeft twee jongens uit een vorige relatie. Samen vormen ze sinds drie jaar het perfecte gezin. Steve werkt ondertussen al twaalf jaar bij vervoersmaatschappij De Lijn. Niet als chauffeur, maar als bovenleiding monteur. “Dat houdt in dat ik erbij te pas kom als er herstellingen dienen uitgevoerd te worden aan de bovenleidingen van de trams”, verduidelijkt Steve. Peggy werkt voor een visverwerkend bedrijf in de Zandvoordestraat in Oostende. Daar staat ze in voor de administratie. Het koppel leerde elkaar kennen op het voetbal. “Ik geef voetbaltraining aan de U12 provinciaal van KSV Bredene. Ondertussen doe ik dat al zeven jaar. De jongste van Peggy voetbalde er vroeger en Lars, de oudste, voetbalt er nog steeds. We kwamen beiden uit een gebroken relatie en raakten aan de praat. De rest volgde vanzelf.”

Het hele gezin zou de eerste week van juli op reis vertrekken naar het zonnige Egypte. Die reis viel echter in het water door corona. “Anderhalve week voor we zouden vertrekken, kregen we van de reismaatschappij te horen dat de reis geannuleerd werd”, vertelt Peggy. “We hadden in februari een voorschot betaald. Vier weken voor de afreis kregen we een uitnodiging tot betalen van het saldo van de reis. Door de onzekerheid namen we contact op met de reismaatschappij die ons zei dat we misschien beter zouden afwachten met betalen want dat het kon dat de reis niet zou doorgaan.”

Tijd met de kinderen

Geen reis dit jaar voor het gezin van Steve en Peggy. De teleurstelling was groot. “Eerlijk gezegd hadden we ergens ook wel gehoopt dat het niet zou doorgaan. Hoe langer de crisis duurde hoe duidelijker het werd dat het geen reis zou zijn zoals we dat gewoon waren”, vult Steve aan. “We namen een all-in omdat dat ook gemakkelijker is, zeker als je met zes personen bent. Aanschuiven aan het buffet en klaar. Dat buffet kon al niet en iedereen zou telkens moeten blijven zitten. Daarnaast werken de hotels met een minimumbezetting. Leuk zou het niet geweest zijn. Daarom zijn we achteraf gezien blij dat de reis niet doorging.”

Jacuzzi

Steve en Peggy hadden hun verlof vooraf al vastgelegd. “Ik heb toch mijn verlof behouden en in plaats van op reis te gaan heb ik wat tijd doorgebracht met de kinderen”, aldus Steve. Peggy koos er dan weer voor om deels haar verlof in te trekken. “Blij dat ze daar waren”, lacht ze. “Net op dat moment kwamen ze handen tekort, dat ik een deel van mijn verlof annuleerde, was dus welgekomen voor hen.” Maar er bleef ook nog tijd over om samen te genieten.

Hoe langer de crisis duurde, hoe duidelijker het werd dat het geen reis zou zijn zoals we dat gewoon waren

“We gingen een viertal dagen naar de Loirestreek. Net iets anders dan tien dagen Egypte, maar minstens even leuk. Maar wat extra leuk was… we kochten een jacuzzi voor de kinderen. De reis was op die manier snel vergeten, want ook hier beleefden we enkel mooie zomerdagen. We hebben ons zeker niet minder geamuseerd. De kinderen hadden ook nog het geluk dat ze deze zomer last-minute mee konden op kamp. Ook zij beleefden dus een leuke zomer. Maar een reis onder normale omstandigheden was natuurlijk wel extra leuk geweest want we hadden er lang naar uitgekeken”, aldus Peggy.

“Voorlopig blijft het afwachten”, antwoordt Steve als we hem vragen of er al een nieuwe reis gepland staat.

“Het zal allemaal een beetje afhangen van het verder verloop, hé. Voorlopig lijken de coronacijfers zich opnieuw te stabiliseren, maar de vraag is hoe lang dat zal duren, hé. Of we dan opnieuw voor Egypte kiezen eens we terug kunnen reizen? Dat hoeft niet, als we maar kunnen genieten van de rust en de zon. “

Wij kunnen wel genieten van een leuke fietstocht in de omgeving met als afsluiter een ijsje.

De favorieten

Paintball in Oostkamp is wel een leuke bezigheid om de dagen mee te vullen.

Wat mijn favoriete restaurants betreft heb ik wel enkele leuke plaatsjes. De Marebello is daar eentje van, maar ook Hippo Beach en La Siesta krijgen mijn voorkeur.

Mijn favoriete lokale biertje is een Keyte of een rum/cola bij Rhumerie Louis in de Langestraat.

Als het regent zoals dat vandaag het geval is durven we als eens gaan paintballen, maar een leuke film op Netflix kan even goed.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.