Vrijdag 3 juli, 2020

Nieuws uit Blankenberge

In het zaalvoetbal speelt ZVC Assebroeke voor het tweede seizoen op rij in eerste nationale, drie ploegen uit West-Vlaanderen treden aan in de Vlaamse competitie en de Vlaamse Zaalvoetbalbond West-Vlaanderen gaf bij de mannen nu ook de provinciale reeksen vrij.

Het provinciebedrijf Westtoer en de tien kustgemeenten zorgen deze zomer voor uitgebreide informatie om een vakantie aan de kust te plannen. 'Welkom', 'veilig' en 'comfortabel' zijn de kernwoorden. Handig is de kustbrede informatie die de actuele situatie in de badplaatsen toont.

Vanaf woensdag 1 juli kan je op de Zeedijk in Blankenberge terecht voor een virtual reality-ervaring die in het teken staat van De Mol. Beroof een museum, maak een helikoptervlucht en ontmasker mee De Mol. Wij gingen al een kijkje nemen.

Tijdens de coronacrisis werd meer gepiekerd, hadden mensen meer stress en verveelden zich meer. Maar niet aan de kust, en dat is mogelijk te danken aan de nabijheid en vlotte toegang tot de zee. Dat blijkt uit een bevraging van het VLIZ, de Universiteit Gent en de KU Leuven.

De burgemeester van Blankenberge roept de horecazaken in de badstad op om de opgelegde coronamaatregelen nauw op te volgen. De voorbije dagen bleken verschillende uitbaters die niet al te nauw te nemen. Ook de klanten lieten zich al van hun slechtste kant zien toen een overvol terras zich na 1 uur tegen de politie keerde.

In alle rust en met respect voor de veiligheidsregels opende zomerbar The Layher, naast Hotel Saint Sauveur in de Langestraat, 'de deur'. Er gebeurde geen lintje knip of wat dan ook. De toegang werd gewoon geopend van deze gezellige locatie, waar het publiek iets kan drinken, eten en ook kan genieten van aangename muziek. Na de opening bemerkten we onder de aanwezigen o.a. Nest van De Strangers, Jacky Lafon, Michel Van den Brande van Kontrimo, burgemeester Daphné Dumery en schepen Benny Herpoel van Blankenberge.

De NMBS zal op haar website een link plaatsen naar de druktebarometer van Westtoer om een massa aan zee te vermijden tijdens de zomermaanden. Dat bevestigt gouverneur van West-Vlaanderen Carl Decaluwé. De gemeente Knokke-Heist en de gouverneur zijn ongerust omdat de NMBS nog geen duidelijk protocol zou hebben voor hoe het treinverkeer deze zomer richting kust zal worden georganiseerd. De gouverneur roept de NMBS daarom op om snel met een duidelijk plan te komen.

De piramides op het Casinoplein in Blankenberge werden in het kader van de Suske en Wiske-expo onder handen genomen door de Oostendse graffitikunstenaar Siegfried Vynck. "100 procent nostalgie, en een hele eer om hieraan te mogen meewerken", zegt hij.