Woensdag 21 oktober, 2020

Nieuws uit Blankenberge

De organisatie van Miss Elegance maakte zonet bekend dat ze, gezien de huidige coronamaatregelen, genoodzaakt zijn de finale te verplaatsen. Deze stond gepland op zaterdag 12 december op de Pier in Blankenberge.

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 29-jarige man uit Blankenberge aangehouden op verdenking van poging tot doodslag op zijn moeder. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte haalde maandagavond uit met een mes.

De cijfers over het aantal besmettingen onder bewoners van woonzorgcentra in onze provincie zijn op zijn zachtst gezegd onrustwekkend te noemen. Dinsdag bleken 291 bewoners positief te hebben getest, bij 173 anderen is een vermoeden van een coronabesmetting. Ruim één derde van de besmette rusthuisbewoners op dit moment in Vlaanderen verblijft in een van de West-Vlaamse woonzorgcentra.

Het coronavirus is overal in onze provincie, maar zeker in de woonzorgcentra is het opnieuw alle hens aan dek. Afgelopen weekend kwam het totaal aantal positieve tests in de West-Vlaamse voorzieningen op maar liefst 301 bewoners en 246 personeelsleden te liggen. Daarmee zitten we in West-Vlaanderen opnieuw op het niveau van begin april.

Sea Life Blankenberge gaf dinsdagmorgen zeehondje Sem de vrijheid terug na een verblijf van drieënhalve maand in het opvangcentrum. De pup, een vrouwtje, spoelde op 8 juli aan in Oostduinkerke en was toen net geen week oud. "Dat is uitzonderlijk jong voor zo'n aangespoeld dier", zegt Scott Hadley, hoofddierenverzorger in Sea Life.

In de Prinsenlaan in Blankenberge vond maandagavond even na 19.30 uur een familiedrama plaats. Een 29-jarige man stak er zijn moeder (66) neer en stak ook zichzelf meerdere keren. Beiden werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Dinsdagochtend verkeerde het slachtoffer niet langer in levensgevaar. Haar inwonende zoon werd gearresteerd.

Het risico om in armoede te belanden, ligt in West-Vlaanderen lager dan elders in ons land. 8,9 procent van de West-Vlamingen wordt beschouwd als een risicogroep voor monetaire armoede, 11,4 procent voor armoede of sociale uitsluiting. Enkel Vlaams-Brabant scoort beter. Waalse provincies maar vooral het Brussels Hoofdstedelijk Gewest baren daarentegen grote zorgen.

Een 19-jarige Blankenbergenaar riskeert tien maanden voorwaardelijke celstraf voor geweld. In de foute veronderstelling dat zijn vriendin slagen had gekregen brak hij de neus en het kaakbeen van een man.

Werd er door het stadsbestuur gesjoemeld bij de organisatie van een nieuwe winterhappening in Blankenberge? Oppositiepartij Open VLD suggereert dit naar aanleiding van de brochure 'Winterpret in Blankenberge' die door de stad zou worden uitgegeven.

De 29-jarige man uit Knokke-Heist die eind 2018 een zwaar verkeersongeval veroorzaakte in Blankenberge waarbij Viviane Swaenepoel (66) om het leven kwam, had 1,94 promille alcohol in zijn bloed. Volgens de verkeersdeskundige reed E.S. ook aan 104 kilometer per uur in een zone 50. Bij het ongeval vielen ook nog enkele zwaargewonden. "Ik was in slaap gevallen en heb enorm veel spijt", sprak de beklaagde voor de politierechtbank.