Zondag 5 april, 2020

Nieuws uit Blankenberge

Dit seizoen worden er geen kampioenstitels toegekend in het Belgische volleybal. De geplande hervorming voor de competitie 2020-2021 wordt wel doorgevoerd. En dat brengt een aantal verschuivingen met zich mee. Een overzicht, met meteen ook al de nieuwe namen van de reeksen erbij.

Vandaag, vrijdag opent in de Kerkstraat Frituur Carlo 2.0 de deuren. Uitbater Carlo Lannoo heeft er bewogen tijden op zitten, maar hij beet door en staat vandaag eindelijk weer achter zijn vertrouwde frietketel. "En nu hopelijk in de laatste rechte lijn naar mijn pensioen", klinkt het vol goede moed.

Dit weekend start normaal de paasvakantie, in andere jaren het eerste grote toeristische rendez-vous aan de kust. Maar dit jaar wordt de paasvakantie een toeristische flop." Burgemeester Léopold Lippens van Knokke-Heist schrapte meteen alle evenementen voor het hele jaar, toerismebedrijf Westtoer wil zo ver niet gaan.

In tegenstelling tot Zundert, waar de stoet voor het eerst sinds 1945 niet zal plaatsvinden, annuleert Blankenberge zijn bloemencorso voorlopig niet. "Te vroeg om daar nu al uitsluitsel over te geven", klinkt het.