Nieuw speelpleintje in Willem Tellstraat heet ‘t Ploate Pling

Het nieuwe speelpleintje kreeg nu ook een naam. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Op het pleintje achter sportzaal d’Hoogploate in de Willem Tellstraat plaatste het lokaal bestuur vorig jaar al een aantal speeltoestellen. Wat echter nog ontbrak, was een officiële naam voor dit nieuwe speelpleintje. Daar kwam nu verandering in.

In mei 2023 hield de jeugddienst een bevraging tijdens ‘Meimaand Speelmaand’: ouders en kinderen konden toen zelf ideeën indienen voor een naam voor het nieuw speelpleintje in de Willem Tellstraat. Uit de vele voorstellen die binnenkwamen, maakte de jeugddienst een selectie. “Daarna konden de Blankenbergenaars via sociale media op hun favoriete naam uit die selectie stemmen. ‘t Ploate Pling kwam zo uiteindelijk heel overtuigend als winnaar uit de bus”, zegt schepen van Jeugd Kathy Kamoen (Open VLD).

Vorige week woensdagnamiddag waren buurtbewoners en kinderen uit de buurt er uitgenodigd om ‘t Ploate Pling te komen ontdekken. De kinderen werden tevens getrakteerd op een kinderdisco en een lekker ijsje, en er was voor de gelegenheid ook een schminkstand. Het lokaal bestuur en de kindergemeenteraad zorgden samen voor de officiële opening van ’t Ploate Pling. “Met de aanwinst van dit nieuwe speelplein komt de teller in onze stad op veertien speelpleintjes te staan”, geeft schepen Kamoen nog mee.

“Buiten spelen is dan ook belangrijk. Het is niet alleen gezond, maar het bevordert ook de creativiteit en het sociaal contact bij kinderen. Daar komt het lokaal bestuur met dit nieuwe pleintje natuurlijk graag aan tegemoet”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier