‘Winter horribilis’ voor eerstejaars Mauro Cappelle

Eerstejaarsbelofte Mauro Cappelle (18) heeft een winter horribilis achter de rug. De Meulebekenaar van Home Solution-Anmapa-Soenens Cycling Team sukkelt met mycoplasma en moet hierdoor noodgedwongen zijn debuut bij de beloften uitstellen. “Ik hoop stiekem om eind april mijn comeback te maken.”

Vorig jaar werd Mauro Cappelle als junior nog knap zevende in de UCI-wedstrijd Omloop Der Drie Provincies en viel hij net uit de top tien op het BK in Oosterzele. Ook op het PK in Bredene presteerde Mauro sterk met een achtste plaats. “Maar momenteel mag ik nog niet koersen”, verrast Mauro. “Ik zit met een virus op mijn longen. Of anders gezegd: ik ben geveld door mycoplasma. Vorig jaar moest ik hierdoor in september het seizoen vroegtijdig beëindigen. Mijn wintervoorbereiding viel daardoor in duigen. Het verliep in verschillende fases. Drie trainingen per week kon ik afwerken. Begin februari vertrok ik op stage met de ploeg naar Spanje, maar maar op de eerste dag raadde de ploeg mij al aan om weer huiswaarts te keren. Het liep voor geen meter. Gelukkig kan ik rekenen op de steun van mijn ploeg. Ze begrijpen het. Als ik in de zomer weer kan koersen, zouden ze al tevreden zijn.”

Stiekeme hoop

“Maar stiekem hoop ik om eind april of begin mei mijn comeback te maken”, vervolgt Cappelle. “We zullen zien hoe de opbouw verloopt. Na drie weken stil te liggen mocht ik de trainingen sinds kort hervatten, maar de conditie zit ver. Ergens is dat wel normaal. Het zal kwestie zijn van geduld te hebben. In overleg met mijn trainer Ken Vanmarcke, met wie ik al drie jaar samenwerk, probeer ik langzaamaan aan de terugweg te timmeren. In de paasvakantie staat er alvast een stage van twee weken in Spanje op het programma. Jammer genoeg moet ik mijn thuiskoers in Meulebeke missen, ook al was ik er niet van op de hoogte dat het al deze zaterdag is. Ik focus me op mijn terugkeer en ben zelfs extra gemotiveerd”, benadrukt Mauro.

“Ik focus me op mijn terugkeer in koers en ben zelfs extra gemotiveerd. Ik wil zeker nog iets van dit seizoen maken”

“Ik wil er dit seizoen zeker nog iets van maken. Met volgend jaar ben ik nog niet bezig. Dat is nog ver weg. Zoals iedere eerstejaars is het vooral ervaring opdoen en leren. Ik hoop dit jaar de goeie vorm nog te pakken te krijgen en misschien zit er dan nog een toptienplek in. Enerzijds lijkt dat moeilijk, maar anderzijds zie ik het nog zeker zitten”, besluit de sympathieke renner.

PECHVERLEDEN

“In het verleden rekende ik ook al vaak af met pech. Als nieuweling had ik klierkoorts en brak ik driemaal mijn arm. Vorig seizoen brak ik vroeg in het jaar mijn pols en liep ik een achterstand op. Toch kon ik daarna enkele knappe ereplaatsen verzamelen. Vooral mijn zevende plaats in de Omloop Der Drie Provincies was een uitschieter door het internationale deelnemersveld”, blikt de Meulebekenaar tevreden terug. “In de zomer sukkelde ik echter met mijn bloedwaarden en dat was een opdoffer voor mijn vormpeil. Er zat vorig seizoen meer in, maar ik kan het relativeren. Ik heb al wat meegemaakt”, stelt de eerstejaarsbelofte vast. (JV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.