Vind! Cycling Project kent een sterke seizoensstart

Het vind! Cycling Project van voorzitter Ivan Depoorter heeft de start van het seizoen niet gemist. Het kleurt overal mee de koers, mocht al vier keer het zegegebaar maken en streed vorig weekend met zijn speerpunten John-Ross Clauw bij de elite zonder contract en Briek Beuselinck bij de beloften tot op de streep mee voor de provinciale titel.

John-Ross Clauw won dit seizoen al vier keer. (foto Gino Coghe) © Foto Coghe

“Het is ongelofelijk, ik had nooit verwacht dat het zo goed zou gaan”, opent Ivan Depoorter. “We staan overal ons mannetje en doen mee voor de zege. Dankzij John-Ross Clauw mochten we zelfs al vier overwinningen laten noteren. Het is dan ook spijtig dat we een paar weken terug niet mochten starten in de 3Bergenprijs. We hebben nochtans de renners voor zo’n koers. De blikvangers van de eerste seizoenshelft zijn John-Ross Clauw en Briek Beuselinck. Ze zijn sterk bezig en de rest van de ploeg offert zich met plezier op voor hen.”

We mogen niet vergeten dat Briek Beuselinck net als John-Ross Clauw fulltime werkt. Het is mooi om te zien dat het er dit seizoen uitkomt. Ik heb altijd in hem geloofd en stap per stap met hem gewerkt.

“Het verschil met vorig seizoen? John is toen verschillende keren tweede geëindigd en heeft nu wel het geluk aan zijn zijde om het af te maken. Briek heeft de voorbije winter dan weer minder beachraces afgewerkt, waardoor hij veel frisser aan het wegseizoen kon starten. Hij werd zelfs al voor de West-Vlaamse selectie opgeroepen. Zo kon hij halfweg april in de GP Tombroek in Rollegem starten en mag hij zaterdag de GP Arjaan de Schipper (de opvolger van de ZLM Tour, red.) in Nederland. Koersen van de nieuwe U23 Road Series, waar hij zich kan testen op een hoger niveau.”

Sterk op het PK

Afgelopen weekend kwamen de twee speerpunten van vind! ook sterk voor de dag op hun respectievelijk provinciaal kampioenschap. “John heeft de koers in Ruddervoorde open gebroken, maar reed dan lek. Het moment voor de concurrentie om door te trekken. Evert Vanneste en Nick Vandenberghe, die overigens ook goed bezig zijn, hebben zich daarna opgeofferd om de kloof met de kopgroep te dichten. Zo kon John nog meedoen voor de provinciale titel. In de sprint was Vandenbogaerde echter te snel, maar John bewees nogmaals hoe sterk hij is.”

“Briek overleefde in Pittem dan weer alle schiftingen en maakte uiteindelijk deel uit van de kopgroep van vijf die streed voor de zege. We geloofden in zijn kansen, maar hij moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Als je het podium echter bekijkt, met winst voor Wesley Vercamst voor Wannes Debuysere en Cériel Desal, is dat een heel mooi resultaat. Niet vergeten dat Briek – net als John – fulltime werkt. Het is mooi om te zien dat het er dit seizoen uitkomt. Ik heb altijd in hem geloofd en stap per stap met hem gewerkt. Bovendien vullen John en Briek elkaar perfect aan. Ze zullen het niet nalaten om een gaatje te laten vallen.”

Kopman John-Ross Clauw (links) is uitstekend aan het seizoen begonnen. (foto Gino Coghe)
Kopman John-Ross Clauw (links) is uitstekend aan het seizoen begonnen. (foto Gino Coghe)© Foto Coghe

De renners stuwen elkaar naar een hoger niveau, maar ook de omkadering levert puik werk

Ivan Depoorter is ervan overtuigd dat de ploeg nog beter kan. “Jonas Decouttere is aan zijn seizoen begonnen en als het op een sprint uitdraait, is hij altijd een kanshebber. Daarnaast zullen Evert en Nick wel nog van zich laten horen en ook Ward Vander Meiren is bijna klaar na blessureleed. Dat zijn enkele sterke pionnen die ons nog meer mogelijkheden bieden. Het was ons doel om dit seizoen meer interclubs te rijden, maar er zijn er opnieuw veel verdwenen. Toch zullen we ons best doen in de grote koersen die we kunnen rijden. Daarnaast kijken we ook uit naar de profkoers in Kortemark en de wedstrijd in Kortemark-Elle, omdat we daar veel sponsors hebben. We zijn die mensen dankbaar voor hun steun en zullen ons proberen te tonen voor hun deur.”

Werk van hele ploeg

Tot slot wil de voorzitter benadrukken dat deze resultaten het werk zijn van heel de ploeg. “De renners komen goed overeen en stuwen elkaar naar een hoger niveau, maar ook de omkadering levert schitterend werk en doet alles voor het team. Deze resultaten zijn dus de verdienste van het geheel. Hopelijk kunnen we op deze manier verder doen, maar er is geen druk. We moeten dus niet beginnen te panikeren als het eens minder loopt. Het plezier primeert. Daarom gaan we met een groot deel van de ploeg eind mei deelnemen aan de Schleck Gran Fondo in Luxemburg. We staan open voor nieuwe uitdagingen en steunen onze renners erin. Daarom staat ook het BK mountainbike op ons programma”, besluit Ivan Depoorter, die Briek Beuselinck zo hoog mogelijk in de eindstand van WestSprint wil krijgen na de derde stek van John-Ross in 2018. (SM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.