Timo Desmet hoopt rentree in Sint-Denijs te maken

© VDB
Redactie KW

Tweedejaarsjunior Timo Desmet (18) maakt hoogstwaarschijnlijk zaterdag zijn comeback in Sint-Denijs. Na een val in de laatste etappe van de internationale driedaagse Aubel-Thimister-La Gleize moest de Heestertnaar de fiets noodgedwongen twee weken aan de kant laten. “Ondanks die rustperiode heb ik snel de conditie weer op peil gekregen. Mits een positieve controle hervat ik dit weekend de competitie”, aldus de renner van Gaverzicht-Be Okay.

“In de koninginnenrit van La Gleize moest ik op de Côte de Wanne de rol lossen”, doet Timo Desmet zijn verhaal. “Bijgevolg nam ik in het begin van de afdaling wat risico’s om terug te keren. Ik weet niet precies meer wat er gebeurd is, maar ik zal mijn bocht gemist hebben. Een lichte hersenschudding en twee barstjes in de kaak waren de vaststellingen in het ziekenhuis. Twee weken mocht ik niet fietsen. De eerste trainingen daarna verliepen beter dan verwacht.”

“Als ik deze week groen licht krijg van de dokter, start ik morgen in Sint-Denijs. Als Zwevegemnaar mag je dat gerust een thuiskoers noemen. Vorig jaar strandde ik op een 29ste plek. Het golvend parcours is niet ideaal om weer te beginnen, maar het doel is om zover mogelijk te geraken. Het zou al een hele prestatie zijn om na mijn hersenschudding uit te rijden”, blikt Timo, die binnenkort de studies industrieel ingenieur aan de Universiteit Gent Campus Kortrijk aanvat, vooruit.

Tweede in Varsenare

“Voor mijn val verliep mijn seizoen redelijk goed”, vervolgt Desmet. “Op het PK tijdrijden in Ruddervoorde eindigde ik als tiende. Begin juni kon ik een vierde plaats bemachtigen in het heuvelachtige Geraardsbergen. Daarnaast werd ik in Nevele en Harelbeke zevende en achtste. Vorig seizoen behaalde ik mijn beste resultaat bij de juniores in Varsenare. In een sprint met twee moest ik mijn meerdere herkennen in Sybren Van Houte. In het regionale circuit draait het goed”, stelt Desmet vast. “Bij Gaverzicht-Be Okay heb ik al veel kansen gekregen. Maar ik voel dat de interclubs op internationaal niveau zoals Kuurne-Brussel-Kuurne en de E3 Prijs net iets te hoog gegrepen zijn voor mij.”

“Voor de Tour du Valromey mocht ik last minute iemand vervangen. Jammer genoeg kwam ik in de tweede rit buiten tijd aan. Toch waren het mooie ervaringen. Ik hoop om mijn seizoen in schoonheid te kunnen afsluiten. Maar als dat niet lukt, maak ik er geen probleem van. De laatste koersen in eigen Heestert en het dichte Ingooigem staan met rode stip aangeduid. Volgend jaar ga ik alvast de combinatie studie-wielrennen proberen”, besluit Timo die intussen al een tiental jaar in het peloton actief is.

Zaterdag 14 september. Organisatie: KWC De Sportvrienden. Inschrijving vanaf 13.45 uur in café De Harmonie, Sint-Denijsplaats, 25. Start om 15 uur, aankomst rond 17.10 uur. Parcours (85,8km, verdeeld 11 ronden): Start Sint-Denijsplaats, Dalestraat, Driesstraat, Vinkestraat, Marquettestraat, Ter Klare, Kooigemstraat, Wittogstraat, Kannootdries, Jolainstraat, Helkijnstraat, Sint-Denijsplaats.