Marith Vanhove: “Blijven trainen in de hoop dat EK en WK piste toch plaatsvinden”

© JCR
Tom Vandenbussche

Dames juniore Marith Vanhove (17) uit Izegem blijft trainen. “Ik ben zeker nog gemotiveerd, ook al liggen er voorlopig geen wedstrijden in het vooruitzicht.”

“Ik ben sinds het begin van de lockdown altijd blijven trainen, al krijg ik wel af en toe wat rust voorgeschoteld. Zo moest ik deze week van mijn trainer drie, vier dagen niets doen. Even van de fiets en de frisheid behouden. Maar als ik zin heb om op één van die dagen een beetje te fietsen, mag het wel. Alleen hoef ik niets te forceren. Als ik nu buiten kom, let ik zo goed mogelijk op. Als ik iemand op de fiets passeer, maak ik een wijde bocht rond die persoon. Ook uit mijn neus snuiten, doe ik nu even niet. Maar eenmaal het leven opnieuw zijn normale gangetje kan gaan, zullen alle wielrenners dat wel weer doen. Ik ook. Iedereen is het zo gewoon.”

“Ik houd intussen goed contact met mijn trainer en de andere renners en rensters van de Topsportschool in Gent, waar ik normaal les volg. Ik probeer mijn trainingsschema zo goed mogelijk op te volgen, in de hoop dat het EK en WK op de piste dit jaar toch nog kunnen plaatsvinden. Dat waren en zijn mijn twee grote doelen voor 2020. Het EK is voorzien in de eerste helft van juli (in Anadia, Portugal, red.), het WK in augustus (in Caïro, Egypte, red.). De Europese kampioenschappen zullen waarschijnlijk wel afgelast worden, al is er nog niets definitief. Ik hoop ook dat we dit seizoen nog wat op de weg zullen kunnen koersen. Liefst zo snel mogelijk natuurlijk, maar de gezondheid van de mensen blijft prioriteit nummer één.”

Marith Vanhove:
© JCR

“Op school is er voor mij niet veel veranderd. Op de Topsportschool zijn we het gewoon om te werken vanop lange afstand. Wij krijgen ook geen lessen via video, wel hoofdzakelijk taken en oefeningen. Mijn dag ziet er altijd als volgt uit: ‘s ochtends trainen en ‘s namiddags mijn schoolwerk. Het sociaal contact met andere mensen is natuurlijk wel wat weggevallen. Ik bel geregeld via de typische sociale media. En ik stel vast dat Netflix de laatste tijd bij mij populair is geworden (grijnst). Normaal kijk ik niet zoveel tv, maar nu redelijk wat. Of ik bepaalde aanraders heb? Jawel. Elite en La casa de papel. Twee Spaanse series die me heel goed bevallen zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten