Goed nieuws: al 14 West-Vlaamse koersen in juli!

© VDB
Tom Vandenbussche

Verrassing alom: Cycling Vlaanderen deed deze week een oproep naar organisatoren voor oefenwedstrijden in de maand juli. In West-Vlaanderen hadden er zich woensdag al 14 mogelijke organisatoren gemeld.

“Aan schappelijke prijzen, omdat we beseffen dat het nu niet makkelijk is om sponsors te vinden”, vertelt Eric Vanrobaeys. “Intussen toonden al 14 organisatoren de intentie om een koers te laten plaatsvinden. Sommigen zijn echter nog in onderhandeling met de gemeente. Anderen wachten dan weer onze coronarichtlijnen af. Die maken we begin volgende week bekend. Ik verwacht dat er nog organisaties zullen bijkomen, want een aantal besturen komt vrijdag nog samen om een beslissing te nemen.”

De kans is alleszins groot dat de aspiranten en miniemen op 26 juli in Zerkegem aan de slag kunnen. “Ik zou niet weten waarom dat niet mogelijk zou zijn”, zegt organisator Filip Deschuytter. “Het enige probleem kan zijn dat ik meer pauze tussen de wedstrijden zal moeten voorzien, waardoor de tijdstippen zullen opschuiven.” Ook Geert Deseure van Cycling Team Houtland-Westkust overweegt om één of twee wedstrijden in juli te organiseren, ook al vroeg hij die nog niet officieel aan. “Het is afwachten wat de dorpen waar we normaal organiseren (Moere en Leke, red.) zullen zeggen. Normaal doen we enkel aspiranten en miniemen, maar misschien voorzien we nu één koers voor nieuwelingen of juniores. Dan zitten we met een openbare omloop, wat voor de gemeente iets makkelijker is.”

De voorlopige lijst

1 juli (nieuwelingen & juniores in Dikkebus)

4 juli (beloften & elite zonder contract in Bellegem)

5 juli (beloften & elite zonder contract in Outrijve)

5 juli (nieuwelingen in Moorslede-Slypskapelle)

11 juli (beloften & elite zonder contract in Langemark)

14 juli (aspiranten, nieuwelingen, juniores & dames jeugd op de piste in Rumbeke)

19 juli (nieuwelingen in Langemark-Hagebos)

21 juli (aspiranten, nieuwelingen & juniores op gesloten omloop in Roeselare)

25 juli (beloften & elite zonder contract in Lichtervelde)

26 juli (miniemen & aspiranten in Zerkegem)

28 juli (aspiranten, nieuwelingen, juniores & dames jeugd op de piste in Rumbeke)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.