Alec Segaert: “Het is mijn hobby. Er is dus geen reden om niet te trainen”

© JCR
Tom Vandenbussche

Junior Alec Segaert (17) uit Lendelede blijft ondanks de coronacrisis trainen, zoals het sporter betaamt. “Corona of geen corona, mijn trainingen lopen door. Het is mijn hobby. Ik doe het sowieso graag, ook al zijn er momenteel geen doelen om naar uit te kijken. Bovendien is het mooi weer en heb ik veel tijd. Er is dus geen reden om te stoppen met sporten.”

“Ik train nu zoals ik dat in de winter doe. Met vooral rustige trainingen, afgewisseld met af en toe enkele intensievere prikkels. Naast wielrennen was ik de voorbije jaren ook actief als duatleet en triatleet. Lopen kan ik blijven doen. Alleen zwemmen is een probleem, aangezien de zwembaden gesloten zijn. Maar omdat het de voorbije weken al zo’n mooi weer is geweest, hebben we het zwembad bij ons thuis, eentje van 12,5 meter, al warm genoeg gekregen om erin te kunnen zwemmen.”

“In het college van Izegem, waar ik de richting wetenschappen-wiskunde volg, past men het systeem van preteaching toe. Op maandag krijgen we taken door die we tegen het einde van de week moeten afwerken. Leerkrachten bezorgen ons Powerpoints met filmpjes waarin ze uitleg leven. Ik moet zeggen: ik vind dat deze manier van werken heel goed werkt. Ik kan nu zelf kiezen wanneer ik ga trainen en mijn schoolwerk maak.”

Alec Segaert:
© JCR

“Wekelijks moet ik, net als een aantal andere juniores, naar bondscoach Carlo Bomans bellen om hem op de hoogte te houden. Af en toe vraag ik Carlo hoe hij de toekomst ziet, maar ook voor hem is alles onduidelijk. Denk bijvoorbeeld eens aan de belangrijkste wedstrijden voor juniores. Daar staan niet alleen Belgen, maar ook tal van andere nationaliteiten aan de start. Zal dat binnen hier en enkele maanden al mogelijk zijn? Zelf weet ik niet goed wat ik ervan moet denken. Ik hoop zo snel mogelijk weer te kunnen koersen. Of ik verwacht dat er dit jaar nog duatlons en triatlons zullen plaatsvinden? Dat is een moeilijke vraag. De zwembaden zijn overal gesloten. Ik denk niet dat ze snel weer triatlons zullen organiseren. Hopelijk krijgen we in het najaar nog enkele wedstrijden, maar dat zal dan uiteraard ook een periode met veel wielerkoersen zijn. Weet je, ik probeer er niet te veel mee bezig te zijn. We zien wel wat er in 2020 nog mogelijk is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten