Aiden Vanderbeke wil volgend jaar bevestigen

Aiden Vanderbeke kende geen onaardige campagne. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Dit weekend rijdt eerstejaarsjunior Aiden Vanderbeke in Heestert zijn laatste koers van het seizoen. De renner uit Diksmuide reed een degelijk jaar vol ereplaatsen. “Volgend jaar wil ik mij tonen op de heuvelachtige omlopen.”

Nu zaterdag staat Aiden Vanderbeke aan de start van de kermiswedstrijd in Heestert. Voor de eerstejaarsjunior van Meubelen Gaverzicht-Glascentra CT is het zijn laatste wedstrijd van het seizoen, maar de ambitie is beperkt. “Ik zit nu in mijn zesde jaar houtbewerking aan het VTI van Diksmuide. Doordat we op studiereis naar Verona gingen, heb ik twee weken niet gekoerst. Zaterdag start ik om nog wat plezier te maken. Nog eens goed koersen en dan met een voldaan gevoel de winter ingaan.”

Aanvaller pur sang

Aiden heeft er als eerstejaarsjunior een degelijk seizoen opzitten. Hij behaalde enkele ereplaatsen in de kermiswedstrijden en kon zich tonen in een aantal interclubs en rittenwedstrijden. “Ik heb veel mooie momenten beleefd. Op het provinciaal kampioenschap in De Haan had ik een heel goede dag. Ik was mee met de kopgroep en eindigde uiteindelijk als 19de. Daarnaast kreeg ik van de ploeg ook de kans om veel mooie wedstrijden te rijden. Zo stond ik aan de start van de Ster van Zuid-Limburg, die ik kon uitrijden, en de E3 Prijs Harelbeke, waar ik wel pech kende.”

“Doordat ik met school op studiereis naar Verona ging, heb ik twee weken niet gekoerst. Zaterdag start ik in Heestert om nog wat plezier te maken”

“Ik reed ook een aantal klimkoersen, zoals die in Harzé en La Philippe Gilbert in en rond Aywaille. In zulke wedstrijden kom ik net nog een tikkeltje kracht te kort om mee te gaan tot in de finale. Dat is een werkpunt voor deze winter. Maar de wedstrijd waar ik het meest trots op ben, is de kermiskoers in Helkijn. Vanaf de start zijn we daar met zes renners in de aanval getrokken. We reden de hele wedstrijd voorop en uiteindelijk eindigde ik als zesde. Die wedstrijd typeert me als renner. Ik val aan tot ik erbij neerval. Dat is ook de enige manier voor mij om resultaten te behalen. Zo word je als renner ook sterker.”

Tour du Valromey

Na dit weekend zet Aiden zijn fiets even aan de kant. Na wat rust begint hij aan de heropbouw naar volgend seizoen. Hij blijft bij zijn huidige ploeg, die deze winter een opleidingsstructuur met EFC-L&R-Vulsteke opstart. Ook gaat de Deerlijkse ploeg nu samenwerken met Pulso-Preventielab. “Daardoor hoop ik een aantal extra stappen te zetten. Volgend jaar wil ik meer dichte ereplaatsen rijden. Ook hoop ik om te starten in rittenwedstrijden zoals de Tour du Valromey en de Ster van Zuid-Limburg. Dit zijn rittenwedstrijden die me liggen”, besluit de eerstejaarsjunior uit Diksmuide.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.