Hulste haalt PK op de weg voor Dames Elite binnen

Het PK vrouwen Elite werd in 2019 ook in Hulste beslecht.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Het PK vrouwen Elite werd in 2019 ook in Hulste beslecht.©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Het provinciaal kampioenschap op de weg voor Dames Elite wordt op 4 september 2021 gereden in Hulste.

Hulste is al jaren een fietsdorp, mede dankzij de inzet van voorzitter Bernard Vandendriessche van vzw Sportvereniging Hulste. Tijdens het feestweekend van Hulste Kermis worden bijvoorbeeld diverse wielerwedstrijden georganiseerd waaronder de ludieke parochianenkoers, jeugdwedstrijden, beginnelingen, provinciale kampioenschappen voor nieuwelingen dames en wedstrijden Elite Dames.

“We waren bij de eersten om dameswedstrijden op het programma te zetten, ook provinciale kampioenschappen”, weet huidig secretaris Carlo Daelman. Nu komt er opnieuw een PK Elite dames bij op 4 september 2021. “Er wordt opgeboden tussen verscheidene organisaties maar de interesse is niet zo groot. Wij hebben daar wel belangstelling voor en organiseren al jaren drie dameswedstrijden in het feestweekend van Hulste Kermis.”

“We zetten dus de traditie van Hulste fiets- en wielerdorp verder. De koersen, ook de dameskoersen, leven sterk bij onze inwoners. Ze vormen de peper en het zout voor onze kermis. We zijn erg tevreden dat we opnieuw het Provinciaal Kampioenschap Elite Dames binnenhalen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.