Elfde Classic-Bredene wordt apocalyptisch

De Classic-Bredene is op zondag 9 december aan zijn elfde editie toe. Het betreft een recreatieve mountainbikewedstrijd van ongeveer 40 km over strand en duinen van Bredene. Aan de race nemen een kleine 400 bikers deel.

Timothy Dupont is één van de ex-winnaars van de strandrace in Bredene. (Foto Belga) © BELGA

De Classic is een coproductie van de vzw Twins Club en de Sportdienst van Bredene en is tijdens het voorbije decennium tot een vaste waarde ontwikkeld die de benaming ‘classic’ zeker verdient. De start vindt om 11 uur plaats op het strand in de zone voor het clubhuis.

Flandrienweer

“De klimatologische omstandigheden worden een copy paste van die van de vorige jaren”, vergenoegt Johan Kindt zich bij voorbaat. “We worden getrakteerd op windkracht 7 Beaufort en stevige buien, heus flandrienweer dus die een heroïsche strijd garandeert. Om veiligheidsredenen wordt over het strand altijd tegenwinds gefietst want anders knallen ze aan 45 à 50 km per uur over de golfbrekers metershoog de lucht in en brengen ze zichzelf in gevaar zoals Lorenzo Derycke op 18 december 2016 maar het liep gelukkig goed af. Toch willen wij anticiperen op een herhaling van dergelijke voorvallen.”

Andere recente winnaars waren de Nederlandse kampioen Richard Jansen (2015), local hero Timothy Dupont (2016) en Frederik De Caestecker (2017). Onder andere Tim Declercq, Bert Van Lerberghe, Klaas Vantornout en Emiel Vermeulen willen hen opvolgen op de erelijst.

Stuurnummers annex tijdchip kunnen tussen acht en tien uur afgehaald worden in de Peak Lounge (eerste verdieping Clubhuis op het strand). Bij de start om 11 uur zijn er geen boxen voorzien, er wordt gestart op één lange lijn.

De online deelnameprijs bedraagt 20 euro en omvat sportverzekering, elektronische tijdsopname, een sportdrankje voor alle deelnemers, soep met broodje bij aankomst, resultaten en foto’s online, een hogedruk afspuitinstallatie langs de Kustbaan en kleedkamers met douches in het Sportcentrum.

Daginschrijvingen zullen nog beperkt mogelijk zijn aan de hogere prijs van 25 euro.

Strandrace Hippo 12

Op tweede kerstdag is er ook de strandrace van Hippo 12. Van enige naijver is er geen sprake, al kon de samenwerking en de opmaak van de kalender nòg beter al wordt er momenteel aan gesleuteld om tot een compacter geheel te komen. Om dat doel te dienen wil Maarten Himpens een overkoepelend klassement in het leven roepen. Hij zou trouwens al een sponsor vastgelegd hebben die voor een interessant totaalpakket zal zorgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.