Toestand Ward Vander Meiren is stabiel: “Kunnen alleen maar hopen dat alles in orde komt”

Tom Vandenbussche

Goed nieuws vanuit Ieper: de gezondheidstoestand van wielrenner Ward Vander Meiren (37) is stabiel. De elite zonder contract uit Roeselare, die gisteren in Kemmel omstreeks 12.40 uur onder de wielen van een sproeimachine terechtkwam, kon al even praten met zijn familie. “De dokters durven zich voorlopig niet uit te spreken, maar sowieso zal Ward nog meerdere operaties moeten ondergaan”, vertelt zijn vrouw Elise Depoorter.

“Toen Ward op spoed werd opgenomen, was zijn situatie heel kritiek”, vertelt Elise, zelf een ex-wielrenster. “Door de vele letsels gaven de dokters hem eerst weinig kans, maar tijdens een eerste kritieke operatie hebben ze de doorbloeding kunnen garanderen en is zijn toestand gestabiliseerd. Hij heeft wel enorm veel bloed verloren en dus was het afwachten hoe zijn lichaam ging reageren op het vele bloed dat ze hebben toegediend. Gisterenavond om 22 uur hebben de dokters Ward voor de eerste keer proberen wakker te maken, maar toen reageerde hij nog te onrustig.”

Naar AZ Delta

Intussen heeft Ward, die uitkomt voor vind! Cycling Project, de eerste 24 kritieke uren goed doorstaan. “De eerste horde is genomen. Hij kan al wat praten, maar valt wel nog voortdurend in slaap”, aldus Elise, die samen met haar man een zoon van vier heeft, Achiel. “Ward blijft nog zeker enkele dagen in het ziekenhuis van Ieper. Van zodra het mogelijk is, zal hij naar AZ Delta in Roeselare overgebracht worden, omdat dit voor ons dichter is, omdat zijn broer en moeder er werken en omdat hij zelf gevraagd heeft naar de chirurg die anderhalf jaar geleden de operatie aan zijn achillespees heeft uitgevoerd.”

Toestand Ward Vander Meiren is stabiel:

“Praktisch zijn hele rechterkant is gebroken: bekken, bovenbeen, onderbeen, elleboog… De dokters durven zich voorlopig niet uit te spreken. Ze zijn heel voorzichtig in hun uitspraken. Concrete prognoses hebben we dus nog niet gekregen, maar sowieso wachten hem verschillende operaties en een heel lange revalidatie. We kunnen op dit moment alleen maar hopen dat alles in orde komt.”

Toestand Ward Vander Meiren is stabiel:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.