Elite zonder contract Stijn Minne weer coureur: “Dankzij trainingen met Pieter Serry”

Stijn Minne. © GINO COGHE foto Coghe
Redactie KW

Stijn Minne (37) rijdt weer competitie. De elite zonder contract uit Ruiselede heeft vier wedstrijden in de benen. De kermiskoersen in Lichtervelde en Lotenhulle staan in zijn agenda. Net als de Omloop van het Hoogserlei in Tielt, al vreest hij de start niet te halen.

Twee jaar geleden nam Minne afscheid van het peloton. Hij had het allemaal gezien en de combinatie met een voltijdse job – hij stond in voor de levering van maaltijden aan scholen en had ’s namiddags pas tussen vijf en zes uur gedaan met werken – werd steeds moeilijker. “Vorig jaar heb ik het niet gemist en in het eerste deel van 2021 ook nog niet”, beweert hij. “In juli had ik wat minder werk en had ik veel tijd om te fietsen. Ik ging trainen met Pieter Serry, die toen herstelde van een ribbreuk. Conditioneel haalde ik vrij snel een deftig niveau, waardoor het begon te kriebelen.”

Met twee ‘thuiskoersen’ – Ruiselede (25/8) en Kruiskerke (5/9) – op de kalender schafte Minne zich een vergunning als individueel renner aan. Ook in Zonnebeke en Heule speldde hij een rugnummer op. “Recent ben ik van job veranderd”, verduidelijkt ‘the man in black’. “Bij Meat & More ben ik chauffeur en lever ik aan de slagerijen van Buurtslagers. Om vijf uur in de ochtend moet ik beginnen, maar meestal heb ik omstreeks 14 uur gedaan. Zodat er nog tijd rest om te trainen.”

Veel premies

Dus zal Minne in de herfst nog een paar wedstrijden meepikken. Onder meer in Lichtervelde op 3 oktober (hij won er in 2016) en Lotenhulle drie dagen later, misschien ook volgende donderdag in Tielt.

“Ik zou graag de Omloop van het Hoogserlei rijden, want het is een mooie koers, met veel publiek langs de kant. Ook altijd met goeie renners, want de prijzenpot is mooi en er vallen veel premies te winnen. In het verleden heb ik er altijd graag gekoerst. Maar omdat ik pas rond 14 uur gedaan heb met werken, zal ik de start in Tielt niet halen. En verlof op mijn nieuw werk wil ik nog niet vragen.”

Als zijn baas dit leest, valt er misschien iets te regelen. In 2018 nam Minne voor het laatst deel aan de Omloop van het Hoogserlei. Jens Vandenbogaerde won, hij werd vierde. Als het donderdag niet lukt om deel te nemen, kan het misschien in 2022? “Of ik volgend jaar nog koers, weet ik nog niet. Daar moet ik eens goed over nadenken.”

Ondanks werken richting Egem zal de Omloop van het Hoogserlei toch op het gebruikelijke parcours kunnen doorgaan. “De aannemer beloofde de avond voor de koers de weg vrij te maken”, aldus organisator Willy Den Baes. (HF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.