Aspiranten & miniemen Sint-Pieters-Brugge: “Elk jaar opnieuw een groot succes”

Patrick Vandenberghe wil zijn koers graag zien doorgaan. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Tom Vandenbussche

Op zaterdag 15 augustus staan er in Sint-Pieters-Brugge wedstrijden voor aspiranten en miniemen op het programma. “Als het mag, zullen we die koersen laten plaatsvinden”, benadrukt Patrick Vandenberghe van de Koninklijke Brugse Velosport.

Elk jaar organiseert de Koninklijke Brugse Velosport, dat al even geen competitierenners meer in zijn rangen telt, nog twee wedstrijden. “Maar onze wedstrijd van eind april moest door het coronavirus afgelast worden”, vertelt Patrick Vandenberghe, zaakvoerder van Bakkerij Sint-Pieters. “Onze koers van eind juni, die met de kermis samenvalt, bleek intussen ook niet meer haalbaar. Hopelijk kan onze wedstrijd in augustus wel afgewerkt worden. Voorlopig ziet dat er goed uit, want tot nu toe is competitie maar tot en met 31 juli niet mogelijk. Als we mogen organiseren, gaan we dat dus zeker doen. Dit jaar viel onze wedstrijd de dag voor het BK voor aspiranten, maar die wedstrijd is, aangezien het om een massa-evenement gaat, intussen van datum veranderd. Voor onze koers wordt het afwachten. Alles is aangevraagd en voorlopig is er niets geannuleerd. We blijven hopen.”

Vandenberghe ziet ook de toekomst positief tegemoet. “We zijn een club zonder renners, maar de Koninklijke Brugse Velosport bestaat nog altijd. En we kijken om jaarlijks enkele wedstrijden te organiseren. Volgend jaar zullen dat er misschien drie zijn. Onze aspirantenkoers blijft sowieso behouden en misschien komt er eentje voor nieuwelingen of juniores bij. In de winterperiode kijken we telkens naar welke data er vrij zijn en op welke dagen er geen koers voor een bepaalde categorie is. Zo zijn we bij de aspiranten en miniemen terechtgekomen. Die keuze hebben we ons nog geen seconde beklaagd. Je hebt er weinig kosten aan en het brengt nog goed op ook, want die leeftijdscategorie brengt ouders, grootouders en vrienden mee naar de koers. In 2019 telden we zomaar even 230 deelnemers. Elk jaar weer is het een succes.”