VIDEO Eerste Champions Cup is niet voor Knack Roeselare

Foto MPM
Lode Blomme

De landskampioen verloor woensdagavond de vroegere Supercup na een spannende wedstrijd met 2-3 tegen het vernieuwde Noliko Maaseik, de verliezend play-off-finalist van vorig seizoen. De setstanden waren 23-25, 25-23, 25-23, 18-25 en 9-15.

Niet verliezend bekerfinalist Antwerpen, maar eeuwige rivaal Noliko Maaseik was de tegenstander van Knack Roeselare in de allereerste Champions Cup, die gespeeld werd in de Luikse Country Hall. Knackcoach Rousseaux deed nog geen beroep op de Spaanse middenman Miquel Ángel Fornes. De enige nieuwkomer van Knack Roeselare streek door interlandverplichtingen pas deze week op Schiervelde neer en kwam niet tussen de lijnen.

https://www.youtube.com/watch?v=7rODTt7R52I

Wel in de basis bij Knack: spelverdeler Stijn D’Hulst, opposite Hendrik Tuerlinckx, de middenmannen Pieter Coolman en Arno Van de Velde en Gertjan Claes en Piotr Orczyk op de receptie-hoek. Kapitein Tuerlinckx nam zijn team meteen op sleeptouw wat een 10-5-voorsprong opleverde in de eerste set. Maar onder impuls van een sterke Jelte Maan, een van de slechts drie overgebleven spelers van vorig seizoen bij de Limburgers, ging Maaseik toch nog met de eerste set lopen na een spannend setslot: 23-25.

Ontketende Tuerlinckx

Ook in set twee schoot Roeselare het best uit de startblokken: 7-4. Een ontketende Tuerlinckx – 11 punten in die tweede set – trok zijn team nu wel over de streep (25-23), al kwamen bij Knack Matthijs Verhanneman en Ruben Van Hirtum wel Gertjan Claes en Piotr Orczyk, die niet meer tot scoren kwamen, vervangen.

Zelfde verhaal in set drie, waarin vooral de Knackmiddenmannen Van de Velde en Coolman hun kapitein in het setslot kwamen bijspringen. De opnieuw ingekomen Van Hirtum zette vanaf de driemeterlijn een nieuwe 25-23 op de bordjes. Toch werd het nog een vijfsetter, want in de vierde set was het nu Maan die Maaseik naar een 18-25-setzege loodste na een snelle 2-8-voorsprong. In de belle ging het via 3-7 en 7-12 naar 9-15, waarbij vooral het Limburgse middencompartiment het verschil maakte.

Zondag naar Antwerpen

Geen eerste trofee van het seizoen voor Knack Roeselare dus, al is de Champions Cup eerder een laatste test in aanloop naar de competitiestart van komend weekend, dan een felbegeerde prijs. Knack Roeselare werkt zondagnamiddag zijn eerste competitiewedstrijd af op bezoek bij Antwerpen, Maaseik trekt zaterdagavond al naar VDK Gent.

(RBD/LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.